• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Flaş iddia: TSK, PYD/PKK'ya silah taşıyan Esed rejimi konvoyunu vurdu!

Yeniakit Publisher
2018-02-22 23:08:00 - 2018-02-23 01:04:50
Flaş iddia: TSK, PYD/PKK'ya silah taşıyan Esed rejimi konvoyunu vurdu!

Esed destekçisi İran destekli Şii milis güçlerinin Afrin'de PYD/PKK'ya askeri malzeme taşıyan konvoyunun TSK tarafından vurulduğu iddia edildi.

Beşşar Esed yanlısı İran destekli Şii milis güçlerinin Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'ya askeri malzeme taşıyan konvoyunun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından vurulduğu iddia edildi. 

HİZBULLAH'A MEDYASI: TSK, ESED REJİMİ KONVOYUNU VURDU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hizbullah medyası organları ve sosyal medya hesapları, TSK'nın Esed rejiminin ikmal noktası olan Ziyare yolunu vurduğunu iddia etti. Buna göre, rejim güçleri, grad füzeleriyle de karşılık verdi. Gazeteci Samet Doğan, o haberi Twitter'dan şu şekilde tercüme etti:

"Suriye rejimiyle ilk temas: Suriye ordusu, Türkiye'nin Afrin'e giden yardım konvoyunu Ziyara kontrol noktasında vurmasının ardından grad füzeleriyle karşılık veriyor. Türkiye'nin saldırısında konvoydaki kamyonlar ve içindeki yardım malzemeleri yok edildi."

CAN ACUN DA DOĞRULADI

SETA Dış Politika Araştırmacısı Can Acun da, Twitter hesabından "PKK'ya destek vermek için Afrin'e ulaşmaya çalışan konvoyun son durumu" ifadelerini kullanarak şu fotoğrafı paylaştı:

BOMBALANAN NOKTA: ZİYARA

Araştırmacı Yazar Ensar Çalışkan, Twitter'dan "Nubl Zahra ve Afrin arasındaki Ziyara noktası TSK tarafından bombalanıyor. Bu nokta Esed rejiminin Afrin'e geçirdiği askerlerin gidiş güzergahı." diye yazdı.

Çalışkan, akşam saatlerinde şu tweeti paylaşmıştı:

Çalışkan, bombalama sonrası şu fotoğrafı paylaştı:

 

Kaynak: Timetürk

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23