• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İİT Genel Sekreteri'nden flaş açıklama! 'Filistin'i tanımayan ülkeleri...'

Yeniakit Publisher
2017-12-13 14:26:00 - 2017-12-14 08:57:50
İİT Genel Sekreteri'nden flaş açıklama! 'Filistin'i tanımayan ülkeleri...'

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed El Useymin, İİT Olağanüstü Zirvesi'nin açılışında konuşma yaptı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed El Useymin, İİT Olağanüstü Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, zirvenin çok istisnai bir durum için yapıldığını vurguladı.

İslam ülkelerinin başına gelen bu olağanüstü durum için bir araya geldiklerini vurgulayan Useymin, toplantının hep beraber alınması gereken bir sorumluluğu ortaya koyduğunu dile getirdi. Useymin, bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Kudüs'ün Müslümanlar için de kutsal olduğunu bilmeyenler tarafından alınan kararlar nedeniyle toplandıklarını anımsatan Useymin, ABD'nin kararı, uluslararası tüm ilkelere aykırı şekilde aldığını vurguladı. Useymin, "Bu karar ABD'nin ara bulucu rolünü yok etmektedir. Kudüs'e karşı alınmış bu tutum, durumu daha çok şiddete itecek." diye konuştu.

AA'nın haberine göre, bütün üye ülke, kurum ve kuruluşların 1967’den sonra alınan ve sınırların korunması gerektiğine ilişkin kararlara uyması gerektiğine işaret eden Useymin, bu nedenle dünyadaki tüm ülkelerin bu kararlara saygı duymaları gerektiğini söyledi. İİT'nin BM'nin aldığı tüm kararlara saygı duyduğunu belirten Useymin, işgalci İsrail güçlerinin Kudüs'ten uzak durmaları gerektiğini söylemek için bir arada olduklarını vurguladı.

Useymin, "Kudüs, Filistin devletinin başkentidir ve 1967'den bu yana ayrılmaz parçasıdır. Tüm uluslararası anlaşmalar da aynı şeyi söylemektedir. Ortadoğu'daki istikrarın temeli, Filistin'in durumunu açık şekilde çözmekten geçer. Çünkü Filistin halkının başkenti Doğu Kudüs olan bir devlet kurma hakkı var." diye konuştu. Useymin, ABD'nin kararına karşı durmak ve Kudüs'ün kimliğini koruyabilmek için Kudüs'e verilen desteği ikiye katlamak gerektiğinin altını çizdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsrail'in bu konudaki planlarını yok etmek için atılacak adımları düşünmek gerektiğine dikkati çeken Useymin, "Filistin devletini kabul etmemiz lazım ve uluslararası alanda devlet olarak kabul etmeyen ülkelere de barışı sağlayabilmemiz için bunu yapmamız gerektiğini söylememiz lazım." ifadelerini kullandı.

İki devletli çözümü hayata geçirebilmek için çalışmalara çok güçlü şekilde devam etmek gerektiğini dile getiren Useymin, "Kudüs bizim kalbimizde yer alan bir yaradır ama tek başına çözüme kavuşmayacaktır. Hep beraber el ele durup, dayanışma halinde çalışmalıyız." diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23