• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Firari darbecileri el üstünde tutuyorlar

Yeniakit Publisher
2017-01-24 08:36:00 -
Firari darbecileri el üstünde tutuyorlar

Yunanistan'a kaçan darbeci 8 asker dün mahkeme salonuna kelepçesiz olarak getirildi. Cuntacıların iadesine ilişkin son kararsa 26 Ocak'a bırakıldı

Bu nasıl komşuluk? Darbe girişimi sonrası askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan FETÖ'cü 8 askerle ilgili nihai karar 26 Ocak'a ertelendi. TSK'da görevli 2'si binbaşı, 4'ü yüzbaşı ve 2'si başçavuş toplam 8 cuntacının Türkiye'ye iade talepleriyle ilgili dosyaları inceleyen, Yargıtay düzeyindeki Yunanistan Yüksek Mahkemesi, dün açıklanması beklenen nihai kararın 26 Ocak'ta verileceğini açıkladı.

Buna gerekçe olarak ise, davaya bakan hakimlerden birinin rahatsızlanması ve kalan 4 hakimin de henüz görüş bildirmemeleri gösterildi. Hastalanan hakimin iyileşmemesi halinde bile yeni bir ertelemenin olabileceği konuşuluyor.

Firari askerler önceki duruşmaların aksine dün kelepçesiz halde duruşmaya getirildi. Kendi siparişleri olan takım elbiseleri giyen FETÖ'cü askerler, karar gününe kadar Atina dışındaki Olimpiyat Köyü'nün polis merkezinde nezaret altında tutulacak. Ay başında görülen 3 ayrı duruşmada savcıların mütalaaları, firarilerin Türkiye'ye iade edilmemesi yönündeydi.

Geçen ay 8 firarinin iade taleplerine bakan temyiz mahkemeleri, 3'ünün iadesine, geri kalanlarınsa iadesinin reddine karar vermiş ve dosyayı Yüksek Mahkeme'ye sevk etmişti.

Mahkeme salonuna kelepçesiz olarak getirilen firarilerin Yunanistan'a geldikleri gün yaptıkları siyasi sığınma başvurusuna ilişkin hukuki süreç de Türkiye'ye iade sürecine paralel olarak devam ediyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23