• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Filistinliler sokaklara döküldü: Teröristin kim olduğu belli

Yeniakit Publisher
2017-05-23 20:26:00 - 2017-05-23 20:27:37
Filistinliler sokaklara döküldü: Teröristin kim olduğu belli

İşgal zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli tutsaklara destek için Batı Yaka’nın güneyindeki Beytlahim kentinde yürüyüş düzenleyen Filistinliler, ABD Başkanı Donald Trump’ın bölgeye ziyaretini protesto etti.

Sık sık "Yılanın başı Amerika" sloganı atarak yürüyen grup, Trump’ın ziyaretine tepki gösterdi.

ABD Başkanı Trump, Suudi rejimini ziyaretinde başkent Riyad’da Arap ve İslam ülkeleri liderlerinin katıldığı zirvede yaptığı konuşmada İslami Direniş Hareketi (HAMAS)’ı terör örgütü olarak niteleyerek Müslümanların tepkisini çekmişti. 

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, Batı Yaka’nın Beytlahim kentinde, yoğun güvenlik önlemleri altında Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Abbas ve Trump, Beytlahim’deki görüşmenin ardından birlikte basın toplantısı düzenledi. Trump, Abbas’la Filistin ekonomisini desteklemenin ve "terörle mücadelenin yollarını" görüştüklerini ifade ederken, Abbas da Yahudilikle bir sorunları olmadığını, sorunlarının işgal ile olduğunu belirtti.

Washington’da ve Riyad’da gerçekleştirilen görüşmelerle Beytlahim’deki bugünkü görüşmenin hepsinin siyasi davalarının takibi için verimli ve yararlı olduğunu savunan Mahmut Abbas, Trump'ın kendilerini ziyaretinin de verimli ve yararlı olmasını ümit ettiklerini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD Başkanı Trump’ın ziyareti nedeniyle Beytlahim’de yüzlerce polisle yoğun güvenlik önlemleri alınırken, bazı yollar trafiğe kapatıldı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, HAMAS'ı terörle ilişkilendirmesi Gazze'de de protesto edilmiş, yürüyüşe katılan Filistinliler, Trump karşıtı slogan atarak, üzerinde "Terörist, toprağı işgal eden ve insan öldürendir", "İsrail cinayet devletidir" yazan dövizler taşımıştı.

Trump, Riyad'da düzenlenen "ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi"nde yaptığı konuşmada "El-Kaide ve HAMAS bölge için terör tehdidi oluşturuyor." ifadelerini kullanmıştı.  

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23