• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Filistin'den Trump ve Clinton'a sert tepki!

Yeniakit Publisher
2016-09-26 17:46:00 - 2016-09-26 17:47:53
Filistin'den Trump ve Clinton'a sert tepki!

ABD Başkan Adayları Donald Trump ve Hillary Clinton’un skandal tutumlarına Filistin’den sert tepki geldi. Filistin Dışişleri Bakanlığı, ABD'deki başkan adayları Hillary Clinton ile Donald Trump'ın İsrail'i destekleyen açıklamalarına tepki gösterdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu ABD başkan adaylarının ülkedeki Yahudi oylarını elde etmek için Filistinlilerin meşru hakları ile uluslararası kanunlar ve kararlar aleyhinde sözler vererek, İsrail'e yakınlaşmaya çalıştığı" belirtildi.

Başkan adaylarına açıklamalarını gözden geçirme çağrısı yapılan açıklamada, "Filistin devleti, ABD başkanlık seçimlerinde Yahudi oylarını elde etmeleri karşılığında ödenen bedel olmayı kabul etmeyecektir. Seçim kampanyaları kapsamında yapıldığı düşüncesinde olmamamıza rağmen bu gibi açıklamaları son derece tehlikeli görüyoruz" denildi.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, dün Manhattan'daki Trump Tower'da bulunan konutunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüş ve başkan seçilirse Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını belirtmişti.

Demokrat Parti'nin başkan adayı eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da New York'ta Netanyahu ile görüşmüş ve 'güçlü İsrail devletinin' önemine vurgu yaparak, İsrail-Filistin çatışmasına dışarıdan çözüm dayatılmasına ve Birleşmiş Milletlerde tek taraflı adımlar atılmasına karşı çıkacağını kaydetmişti.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNİN KUDÜS'E TAŞINMASI KARARI HALA RAFTA
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD büyükelçiliklerinin yeriyle ilgili karar yetkisi, 1995'de çıkarılan yasayla ABD başkanlarına bırakılmıştı.

Kongre, aynı yıl ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasıyla ilgili bir yasayı kabul etmişti. Önceki başkanlar Bill Clinton ve George W. Bush yasayı yürürlüğe koymamış, ABD Başkanı Barack Obama da 2011'de güvenlik gerekçesiyle Tel Aviv'deki büyükelçiliği Kudüs'e nakletmeyeceği konusunda ABD Kongresi'ni bilgilendirmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23