• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FİFA'da rüşvet skandalında: 6 tutuklu

Yeniakit Publisher
2015-05-27 10:54:00 - 2015-05-27 11:01:49
FİFA'da rüşvet skandalında: 6 tutuklu

ABD’nin başlattığı soruşturma kapsamında harekete geçen sivil görünümlü İsveç polisi, Dünya Kupası adaylıklarında milyonlarca dolar rüşvet almakla suçlanan 6 üst düzey FIFA yetkilisini tutukladı.

Uzun süredir rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla çalkalanan FIFA’ya ağır bir darbe indi. New York Times’ın haberine göre, spor basını ve sponsor firmaların temsilcilerinden oluşan rüşvet şüphelileri ilgili organlara, FIFA delegelerine ve FIFA’nın alt kurumlarına 100 milyon doları aşkın para vermekle suçlanıyor. Firmaların bu para karşılığında da basın, pazarlama ve sponsorluk desteği aldıkları düşünülüyor. 6 üst düzey tutuklanırken, FIFA ise olayı araştırdıklarını söyleyip basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.

ABD'YE GÖNDERİLECEKLER

Söz konusu 6 kişinin ABD’ye iadesi istenirken, 14 yetkili hakkında da yine yolsuzluk, kara para aklama ve rüşvet alma suçlarından Uruguay ve Trinidad Tobago gibi başka ülkelerde dava açılacağı belirtildi. Nitekim gazete, soruşturmanın büyük oranda CONCACAF (Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu) bölgesini ilgilendirdiğini yazdı.

FIFA BAŞKAN YARDIMCISI DA LİSTEDE

İddianamedeki isimler arasında FIFA Başkan Yardımcısı ve CONCACAF ve Cayman Adaları Futbol Federasyonu Başkanı Jeffrey Webb, eski başkan yardımcılarından Jack Warner, Uruguaylı Eugenio Figueredo, Eduardo Li, Julio Costas Takkas, Rafael Esquievel, Jose Maria Marin ve Micolas Leoz var bulunuyor. Bu haftaki başkanlık seçimlerinde üst üste 5. dönem başkan olabilmek için yarışan FIFA Başkanı Joseph Sebb Blatter’nin adı ise listede geçmiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'İŞİN BOYUTU BİZİ ŞAŞIRTTI'

İsviçre Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, soruşturmaya konu olan suçlar 90’lara kadar uzanıyor. Gazeteye konuşan savcılardan biri de “Bu işlerin bu kadar uzun süredir devam etmiş olması ve FIFA’nın yaptığı hemen hemen her şeyde ortaya çıkması bizi şoke etti. Yolsuzluk adeta kurumsallaşmış gibi” dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23