• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fetullah Gülen'in canlı yayına çıktığı yalan mı?

Yeniakit Publisher
2015-07-05 17:55:00 - 2015-07-05 18:13:56
Fetullah Gülen'in canlı yayına çıktığı yalan mı?

Bir süredir gündemde olan "Fetullah Gülen hasta mı" söylentilerini bastırmak, "bizim siyasetle işimiz yok biz kendi halinde tefsir dersi veren insanlarız" mesajı vermek ve imaj kaybı nedeniyle hızla düşen Ramazan yardımlarını arttırmak için paralel çete lideri Gülen'in çıktığı canlı yayın tartışmalara neden oldu. Sosyal medya programın canlı değil banttan yayınlandığı iddiasıyla çalkalandı.

Pensilvanya'da yaşayan FETÖ lideri Fetullah Gülen'in paralel yapının yayın organı IRMAK TV'de dün gece çıktığı iddia edilen canlı yayın ile ilgili sosyal medyada çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Gülen'in sohbet ettiği odanın duvarında asılı bulunan ve kameralara takılan saat kafaları karıştırdı. Pensilvanya'daki akşam namazı vakti ile duvardaki saatin birbirini tutmadığı sosyal medyada konu oldu. Verilere göre Pensilvanya'da 5 Temmuz 2015 günü akşam namazı 20.40'ta okundu. Türkiye ile ABD arasında 7 saat fark bulunduğu bilindiğine göre İstanbul'da aynı saatlerde imsak vaktiydi.

DUVARDAKİ SAAT KUŞKU OLUŞTURDU

Fakat IRMAK TV'nin canlı yayınında iftara kısa bir süre kala yani Türkiye saat ile 03.28'de odanın duvarında görünen saat 19.30'u gösteriyordu. Bu sırada sohbette bulunan bir kişi Gülen'e ezan okunmasına 10 dakika olduğunu söyleyerek bir mesaj verip verip vermeyeceğini sordu. Bu kişinin sözlerine bile bakılırsa akşam namazına 10 dakika kaldığına göre saatler o sırada 20.30'u göstermeliydi...Hesaplamalara göre Türkiye'de saat 03.28'i gösterdiği anda Pensilvanya'da saatin 20.28 olması gerekiyordu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

SEYİRCİ KANDIRILDI MI?

Bu durumda ortaya iki seçenek çıktığı belirtiliyor. Sosyal medya kullanıcılarına göre ya program banttan çekildi ve canlı diye seyirci kandırıldı ya da Gülen'in hemen tepesindeki duvarda asılı bulunan saat bozuk. Gülen'in hasta ya da yoğun bakımda iddialarını çürütmek için yapıldığı iddia edilen canlı yayın ile ilgili hangi seçeneğin doğru olduğu konusunda IRMAK TV yöneticilerinin açıklama yapıp yapmayacakları merak ediliyor.

ELEKTİRİKLİ BATTANİYE

Diğer taraftan sosyal medyada canlı yayın ile ilgili çeşitli yorumlar da yer aldı. Öncelikle Gülen'in dizleri üzerine serdiği elektirikli battaniyeye garip bulundu. Temmuz ayında elektirik battaniye ile oturulmasının saçmalığına dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları programın kış aylarında çekilmiş olabileceğine işaret ettiler. Diğer taraftan mevsime göre akşam ezanı okunduğu sırada havanın henüz aydınlık olması gerektiği fakat o esnada camlardan anlaşıldığı kadarıyla havanın Pensilvanya'da karanlık olduğuna dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları kafalarının hayli karıştığına işaret ettiler.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23