• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'ye öcalan tarifesi

Yeniakit Publisher
2016-09-26 02:03:00 - 2016-09-26 02:50:06
FETÖ'ye öcalan tarifesi

FETÖ lideri Güleni de, Türkiye’nin baskıları sonucu Suriye’den ayrıldıktan sonra ülkeden ülkeye kaçarken yakalanan Öcalan’ın benzer akıbeti bekliyor.

FETÖ lideri Fetullah Gülen’i; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kararlı tutumu karşısında Suriye’yi terk etmek zorunda kalarak, ülke ülke dolaşan terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın akıbeti bekliyor. Belarus, Yunanistan ve ardından Kenya’ya kaçan Öcalan, son gittiği ülkeden Türkiye’ye paketlenerek getirilmişti. Gülen’in de ABD’de sıkıştığı ve Türkiye’nin “suçluların iadesi anlaşması” olmadığı ülkeleri gözüne kestirdiği tespit edildi. Gülen’in Afrika’da Kenya veya Nijerya’ya gidebileceği değerlendiriliyor.

ANLAŞMA OLMAYAN ÜLKE

ABD’den, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in iadesi veya orada tutuklanmasını sağlamak için yoğun baskı yapan Türkiye, diğer yandan da ABD’nin, Gülen’i 3. ülkeye gönderebileceği ihtimaline göre de senaryolar üzerinde çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “3. ülkeye gönderilirse o ülkeyi de markaja alırız” sözleriyle özetlediği markaj, Türkiye tarafından tüm yasal yolların kullanımı şeklinde gerçekleştirilecek. ABD için işletilen iade süreci, bu sefer Gülen’in gönderildiği 3. ülke için işletilecek.

ADRES AFRİKA OLABİLİR

ABD’nin, Gülen’i iade etmemesi durumunda, Türkiye ile aralarında suçluların iadesi anlaşması olan bir başka ülkeye göndermeyi düşünmeyeceği üzerinde duruluyor. Adalet Bakanlığı da ABD’nin, Gülen’i Türkiye’nin anlaşma imzalamadığı ülkelerden birine gönderebileceği ihtimalini güçlü şekilde değerlendiriyor. ABD’nin, Türkiye’nin bu konuda gönderilen ülkeye de baskı yapmaması için Gülen’i, Türkiye’nin “suçluların iadesi anlaşması yapmadığı” bir ülkeye gönderebileceği üzerinde duruluyor. FETÖ’nün yapılanmasının güçlü olduğu Afrika ülkelerinden Nijerya ve tıpkı Abdullah Öcalan’ın tercih ettiği gibi Kenya, öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ANLAŞMALI DEVLETLER

Türkiye’nin ikili anlaşmalarla suçluların iadesini sağladığı ülkelerden birine gitmesi durumunda Gülen’in iade süreci yaşanacak. Bu ülkeler şunlar: Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi’ne (SİDAS) Taraf Devletler: Almanya, Andora, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere (Birleşik Krallık), İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Karadağ, Letonya, Litvanya, Lihteştaya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Moldova, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya Federasyonu, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Ukrayna, Yunanistan

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23