• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ’ye kamyonla meydan okuyan kadın

Yeniakit Publisher
2016-07-22 06:55:00 - 2016-07-22 00:59:13
FETÖ’ye kamyonla meydan okuyan kadın

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı sokağa çıkarak, kamyondaki görüntüleriyle simgeleşen ve bu hareketleriyle Başbakan Binali Yıldırım’ı da duygulandıran kadınlar, vatan, memleket ve çocuklarının geleceği için yollara düştüklerini söyledi.

İSTANBUL  - Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı sokağa çıkarak, kamyondaki görüntüleriyle simgeleşen ve bu hareketleriyle Başbakan Binali Yıldırım’ı da duygulandıran kadınlar, vatan, memleket ve çocuklarının geleceği için yollara düştüklerini söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece yollara düşen ve bir gün sonra da Taksim Meydanı’nda seyir halindeyken kamyonda çekilmiş görüntüyle Türkiye’nin gündemine oturan kadınlar konuştu. Kamyonu kullanan 50 yaşındaki Şerife Boz, duygularını anlatacak kelime bulmakta zorluk çektiğini ifade etti.

O gece haberleri izlerken bir şeylerin olduğunun farkına vardığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine darbecilere karşı sokaklara çıktığını aktaran Boz, “Devletin, milletin, çocuklarımın geleceği için canla başla mücadele ettim. O tankların olduğu yerde sabah 06.00’ya kadar kaldım. İlk gün köprüde kaldık. Orada tekbirler getirdik. Çok şeyler yaşadık orada. Ertesi günün akşamında ise bu defa kamyonu alıp Taksim’e gittim” dedi.

Çocuklarını, torunlarını, komşularını kamyona bindirip yola çaktığını anlatan Boz şunları söyledi: “Kamyonu ben kullandım. E-Sınıfı ehliyetim yok ama kamyon kullanabiliyorum. Babam ve eşim hafriyatçı olduğu için, bu kamyon ilgi alanıma girdi. Tabi ki kamyonu kullanıyorum ama hafriyata gitmiyorum. Ben resmen savaşa gittim. Çok büyük duygularla oraya gittim. Sabaha kadar bağırdım. Sesim kısıldı. Aracı yolda giderken insanlarla da doldurduk. Oraya gidince de tekbir getirdik, dualar okuduk. Bu kadar ilgi olacağını hiç düşünmedik.”

Darbenin başarıya ulaşmamasını çok sevindiklerini ve hoşnut kaldıkların anlatan Şerife Boz, “Allah, devletimize ve milletimizi zeval vermesin. Devletimiz ve milletimiz büyük bir beladan kurtuldu. Allah, Cumhurbaşkanımıza büyük güç ve kuvvet versin ki bunları haklasınlar” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23