• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ/PDY’de büyük temizlik

Yeniakit Publisher
2016-05-26 06:55:00 - 2016-05-26 06:38:53
FETÖ/PDY’de büyük temizlik

Emniyet’in Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik geniş çaplı yaptığı operasyonlarda, 22 kişi tutuklandı, 137 kişi ise gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı zanlılar serbest bırakılırken, 3 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet’in, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yaptığı operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Kahramanmaraş’ta 51 kişi gözaltına alınırken 9 kişi ise tutuklandı. Zonguldakta 8, Aksaray’da ise 4 kişi tutuklandı.

25 KİŞİDEN 9’U TUTUKLANDI

Kahramanmaraş merkezli 4 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden 9’u tutuklandı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının 62 zanlı hakkında yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara ve Adana’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 25 kişi adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alınan eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 25 kişiden 9’u tutuklandı. Diğer 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan; Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 şüphelinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük ve eski Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) Başkanı Osman Gemci’nin de aralarında bulunduğu zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Bu arada; gözaltındaki şüphelilerden 6’sının ise emniyetteki işlemlerin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

ZONGULDAK’TA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

Zonguldak’ta “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 8’i tutuklandı. Diğer 11 şüpheli ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 21-23 Mayıs’ta belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda 19 kişiyi gözaltına almış, bir maden şirketine de kayyım atanmıştı. Zanlıların, “himmet, burs, kurban ve bağış” adı altında topladıkları paranın önemli bir kısmını yurt dışına aktardıkları, geri kalanını yurt içinde dağıttıkları iddia edilmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AKSARAY’DA 4 TUTUKLAMA

Aksaray’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 4’ü tutuklandı. 4 kişi ise serbest bırakıldı.

YALOVA’DA 27 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yalova’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılar arasında iş adamları, kamu görevlileri ve örgütün il sorumlularının olduğu bildirildi. Öte yandan, 4 şüphelinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

NİĞDE’ DE 11 GÖZALTI

Niğde merkezli 4 ilde, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Niğde merkezli Ankara, Sivas ve Kayseri’de FETÖ/PDY’nin il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda, “örgüt yöneticiliği yapmak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması, örgüt propagandası yapmak, örgüte üye olmak ve finansal destek sağlamak” suçlamalarıyla M.A. ve F.A. Ankara, M.Ş. Kayseri, M.Y, H.Ş, M.A.Ş, F.K, Y.Ö, İ.E, M.E. ve M.U. Niğde’de gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerindeki aramalarda, çok sayıda doküman, çek, senet, bilgisayar kasası ile 2 tabanca, 200 fişek ve POS cihazı ele geçirildi. Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan A.Ş. Sivas, örgütün “il imamı” olduğu belirtilen M.G. ile avukatlar A.E, M.S.Ö, S.C. ve O.E. Niğde’deki adreslerinde bulunamadı. M.Ö. ve A.E’nin ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

ORDU MERKEZLİ FETÖ/PDY OPERASYONU: 10 GÖZALTI

Ordu merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Ordu merkezli olarak Van, İzmir ve Fatsa’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: Fettullahçı Terör Örgütü Üyeliği suçlarından aralarında kamu görevlisi ve iş adamlarının da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış olup, firari durumdaki 4 kişinin ise aranmasına halen devam edilmektedir.”

ÇORUM’DA 1 TUTUKLAMA

Çorum’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 zanlıdan biri tutuklandı.Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda “FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği, terör örgütüne finansman sağlamak ve nitelikli dolandırıcılık” suçlarından N.B, Y.K, A.E, S.K, B.C, H.O, Y.E. ve M.Ş. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından N.B. ve Y.K. serbest bırakıldı, diğer zanlılar ise adliyeye sevk edildi.

DİYARBAKIR’DA FETÖ/PDY OPERASYONU

Diyarbakır’da, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları gerekçesiyle, 5 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kimse Yok mu Derneği’ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin evlerinde arama yapıldı. Terör örgütüne finans sağlamak ve terör örgütü faaliyetleri kapsamında, nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

SAKARYA’DA 9 KİŞİYE GÖZALTI

Sakarya’da FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmada 9 zanlı gözaltına alındı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 zanlının gözaltına alındığına dikkati çekerek, 3 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23