• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'nün yatacak yeri yok

Yeniakit Publisher
2017-03-27 05:48:00 -
FETÖ'nün yatacak yeri yok

Anayasa değişikliğinin yargı ayağını anlatan Yıldırım, “Suçun sivili, askeri olur mu? Asker kılığına girmiş olanların 15 Temmuz’da yaptıklarını gördük. Bunu gavur bile yapmaz. Bu alçak FETÖ’cüler, bunların yatacak yeri yok” dedi.

YENİ AKİT / UŞAK - MUĞLAAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, referandum sürecindeki yoğun programına dün de Uşak ve Muğla’da devam etti. Başbakan Yıldırım, Uşak 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki mitinginde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yargıda yapılacak değişiklikleri vurgulayarak, “Şimdi ne var? Askeri yargı ve sivil yargı var. Suçun sivili, askeri olur mu? Suç suçtur. Asker kılığına girmiş olanların 15 Temmuz’da yaptıklarını gördük. Ne yaptılar? Devletin, milletin, sizin paralarınızla alınan o tankları, uçakları, helikopterleri, silahları çalıp, milletin üzerine ateş ettiler. Bunu gavur bile yapmaz, bunu düşman bile yapmaz. Bu alçak Fetöcüler, bunların yatacak yeri yok” diye konuştu. 

HDP 3-5 vekille sarstı

Yeni sistemin istikrar getireceğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “14 yıl sizlerin desteğiyle ne yaptık? AK Parti olarak destan yazdık, çok güzel işler yaptık. Neye rağmen yaptık? Darbe tehditlerine, 15 Temmuz’a rağmen, 367 krizine rağmen, 17-25 Aralık’a, Gezi olaylarına rağmen yaptık. Bir yandan engellerle uğraştık, bir yandan da vatandaşın hayalini gerçeğe dönüştürdük. Şu anda ‘sorun yok’ deniyor. Tamam şu anda sorun yok ama bu hep böyle olacak diye bir garanti de yok. Niye? Bakın 7 Haziran’da seçim oldu, hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu alamadı. Ama HDP diye bir parti çıktı, ‘Bizim arkamızda Kandil var, biz, bir kaşık suda sizi boğarız’ dedi. Türkiye’ye, bu büyük millete meydan okudu. 3-5 tane milletvekili fazla alınca Türkiye’nin sahibi zannetti kendisini. Öyle bir değişiklik getirelim ki her zaman tek başına hükümet çıksın. Kim olursa olsun, mutlaka tek başına güçlü iktidar olsun.” 

“SEN DE BELKİ MİLLETİN  GÖZÜNE GİRERSİN”

Muhalefete de yüklenen Yıldırım, “Sürekli kazanalım. Sürekli kazandıkça ne olacak? Türkiye güçlenecek. Türkiye güçlenince etrafındakiler horozlanmayacak, herkes haddini bilecek. Bugün AK Parti, yarın başka parti olur. ‘Hayır, hayır, hayır’ diye bozuk plak gibi yalan söyleyeceğine Kılıçdaroğlu, sen de ‘evet’ de, bu değişikliği yapalım. Sen de çalış, sen de belki milletin gözüne girersen, sen de iktidar olursun. Niye, karşı çıkıyorsun?” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23