• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'nün ininden asker kamuflajları çıktı!

Yeniakit Publisher
2016-07-23 19:57:00 - 2016-07-23 20:00:09
FETÖ'nün ininden asker kamuflajları çıktı!

Ankara'nın Kazan ilçesinde cemaat okullarından askeri üniformalar çıktı. Polis üniformaların hangi amaç için kullanılacağı konusunu araştırıyor.

Ankara'nın Kazan ilçesinde cemaat okullarından askeri üniformalar çıktı. Polis, üniformaların 4'üncü Ana jet Üs Komutanlığı'ndan kaçan askerlere mi, ya da darbenin gerçekleşmesi halinde başka bir amaçla mı kullanılacağını araştırıyor.

UYGUNSUZ BİNALAR KAPATILMAYA BAŞLANDI

Geçen 15 Temmuz akşamı darbe girişiminin püskürtülerek gözaltına alınmalarının ardından tüm yurtta olduğu gibi Kazan ilçesinde de okul ve yurtlarda yapılan arama sonucu uygunsuz binalar kapatılmaya başlandı.

CAMLARI KIRARAK İÇERİ GİRMİŞ, DELİLLERİ KARATMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Kazan'da FETÖ'ye ait 2 eğitim kurumu ve 2 öğrenci yurdu, Kazan Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Mühürleme işlemi ardından bazı okul ve yurtların camlarının kırılarak içeri girilerek bazı bilgisayar ve suç oluşturabilecek kanıtların karartılmaya çalışıldığı ortaya çıktı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

OKULDA ASKER ÜNİFORMASI BULUNDU

Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ'ye ait okul ve yurtlarda yapılan aramalarda, rütbeleri sökülmüş 15 askeri üniforma ele geçirildi. Bir poşete konularak depoya kaldırılan üniformalara emniyet güçleri tarafından el konuldu.

MÜSAMEREDE KULLANILDI DEDİ, AMA ÇOCUKLARA UYGUN OLMADIĞI ANLAŞILDI

Okulda görevli personel, müsamere için kullanıldığını iddia ettiği kıyafetlerin ilkokul çocukları için uygun olmadığı belirtildi. Polis, kıyafetlerin 4. Ana jet Üssü'nden kaçan askerlere mi, yoksa darbenin başarılı olması halinde başka bir amaç için mi kullanılmak istendiğini araştırıyor. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "Bu; ihanet çetesinin icraatlarından biri. Samanyolu Okulu'nda, Kazan'daki okullarından birinde askeri üniformalar bulunmuş. Biz bu olayları takip ediyoruz tabii. Bunların ne kadar iç içe olduğunu, devletin bu okulları kapatmakta ne kadar haklı olduğunu gösteren bir gelişme bu da. Bu kadar ihanet içinde olabileceklerini kimse beklemiyordu. Ama bunlar gerçek yüzlerini 15 Temmuz gecesi gösterdiler bize. Devlet de bunların gereğini yapacaktır." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23