• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ’nün amiral gemisi batıyor: Zaman’da 130 kişi kovuldu!

Yeniakit Publisher
2015-10-07 19:01:00 - 2015-10-07 20:27:25
FETÖ’nün amiral gemisi batıyor: Zaman’da 130 kişi kovuldu!

Genel Yayın Müdürü istifa eden Zaman’da aynı zamanda genel merkezden 30′u aşkın personelin işten çıkartıldığı, bölgelerden ise 100′e yakın kişinin ilişiği kesildiği belirtiliyor. Maddi darboğaza giren Zaman Gazetesi’ne ilk destek Fetullah Gülen’den geldi. Dumanlı’nın görevden alındığı gün bir vaazı yayınlanan Gülen, gazeteye destek çıkılması, abone kampanyası yapılmasını tavsiye ediyor.

Şişirme bir tirajla Türkiye’nin en çok satan gazetesi olduğu iddia edilen ve 600 bin gazetenin okunmadan yumurta kartonu yapılmak üzere hurdacıya satılan Zaman Gazetesi erimeye devam ediyor. En son Genel Yayın Müdürü’nün de istifa ettiği Zaman’da işten çıkarmalar da sürüyor. Gazete içinden sızan bilgilere göre yapılan son tenkisatla Zaman genel merkezinden 30′u aşkın personelin ilişiği kesildi.

İSTİFA İLE ÖRTBAS

Büyük tiraj kaybına uğramaya devam eden Zaman Gazetesi’nin işten çıkarmaya önce Zaman Okuyucu Birimi olarak bilinen halkla ilişkiler personelinden başlandığı ve 30′dan fazla ismin işten çıkartıldığı öğrenildi. Zaman İnsan Kaynakları, aldıkları emir ile birlikte personeli işten atmak yerine istifaya zorlayarak, kamuoyuna erimediklerini, personelin kendi isteği ile işten ayrıldığı imajını vermeye çalıştıkları belirtiliyor. Her bir personelden istifa mektubu alarak işten çıkartan Zaman Gazetesi’nin aynı zamanda bölgelerden 100′e yakın personelini işten çıkarttığı kaydediliyor.

ANKARA AKSİYON’DA İKİ KİŞİ KALDI

Yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle sürekli küçülmeye giden FETÖ medyasına bağlı Aksiyon Dergisi’nin Ankara’daki temsilciliğinde de sadece iki kişi kaldı. Derginin diploması muhabiri Servet Yanatma’nın doktora gerekçe gösterilerek Londra’ya gönderilmesi ve onun yerine Aksiyon Dergisi’nden Mesut Çevikalp’in getirilmesi ile birlikte Aksiyon Ankara’da bir temsilci ve bir muhabiri kaldı.

REKLAM BİRİMİ PATLAMAYA HAZIR BOMBA

Reklam pay ve fiyatlandırmada ciddi manada sıkıntı yaşayan Zaman Reklam Birimi’nin ise adeta patlamaya hazır çalışanlar ile dolu olduğu dillendiriliyor. İstifa etmek için bir önceki yayın müdürü Ekrem Dumanlı’nın yanına çıkan bazı personellere Dumanlı’nın yeni makam vererek susturma taktiğine gittiği ve bunda şimdilik başarılı olduğu söyleniyor. Nitekim daha önce otomotiv sektöründe yönetici olan Onur Kutlu’nun FETÖ’nün girişimlerinden ötürü oldukça rahatsız olduğu ve Ekrem Dumanlı’ya kadar çıkması Dumanlı’da paniğe neden olmuştu. Ancak Onur Kutlu’nun reklam ajanslarındaki özgül ağırlığı ve Zaman’ın reklamdaki önemli bir gelir anahtarı konumunu bilen Ekrem Dumanlı, Onur Kutlu’ya sürekli yeni görevlendirme ile üst makamlar vererek susturma yoluna gitti. Zaman zaman işe gitmeyen, zaman zaman kuruma rest çeken Onur Kutlu ise en son Frankfurt’taki otomobil fuarına gönderilerek susturuldu.

İŞTEN ÇIKARMA SÜRECEK

Zaman’ın Genel Yayın Müdürlüğü’ne getirilen Abdülhamit Bilici döneminde de Zaman’dan personel çıkartma yoluna gidileceği belirtiliyor. Zaman Okuyucu Birimi’nden çıkarılan 30′u aşkın kişiden sonra sıranın haber merkezine geldiği ve bazı muhabirlerin yakın zamanda işten çıkartılacağı dillendiriliyor.

TİRAJDAKİ DÜŞÜŞ ENGELLENEMİYOR

Fetullah Gülen son vaazında “Zaman’a destek olun, abone kampanyası yapın” emirleri yağdırırken Zaman’ın tirajındaki düşüşün önüne geçilemiyor. En büyük maddi kaynağı olan esnafı kaybeden FETÖ yapılanması içerisinde en büyük zararı medya gördü. FETÖ ile bağlantısı olduğu anlaşılmaması için örgüt üyeleri bile Zaman gazetesinin kapısına bırakılmasını istemezken basılan yüzbinlerce gazete açılmadan yumurta kartonu fabrikasına gidiyor.

(Sabah.com.tr)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23