• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'FETÖ'de son bir his kalmayana kadar hesap sorulacaktır'

Yeniakit Publisher
2017-09-17 20:22:00 -
'FETÖ'de son bir his kalmayana kadar hesap sorulacaktır'

TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Şentop: ''Devletin kılcal damarlarına kadar yerleşen bu çetenin mensuplarına son bir his kalmayana kadar hesap sorulacaktır."dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyon Başkanı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, ''Devletin kılcal damarlarına kadar yerleşen bu çetenin mensuplarına son bir his kalmayana kadar hesap sorulacaktır. Eğer bu yapılmazsa, bu konuda gevşeklik gösterilirse, Allah korusun bağımsız devletimiz ortada kalmaz.'' dedi.

Çorlu AK Parti 6. Olağan Kongresine katılan Şentop, ülkede geçmiş dönemlerde çok sayıda darbe ve muhtıranın görüldüğünü, ancak hiçbirinin FETÖ terör örgütünün yapmaya çalıştığı darbe girişimi kadar alçak ve cani olmadığını söyledi.

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz gecesi yapmak istediği darbe girişiminin daha önceden hiçbir örneğinin bulunmadığını vurgulayan Şentop, ''Darbeler yaşadık, muhtıralar gördük, ama başka devletler ve onların taşeronları bu ülkenin meclisini, devlet başkanının külliyesini bombalayacak kadar millete ateş ederek öldürecek kadar canileşen, alçaklaşan bir anlayışı görmedik tarih boyunca bu topraklarda.'' diye konuştu.

Ülke olarak aklı selim herkesin bu örgütle mücadele ettiğini ve hükumetin yanında olduğunu dile getiren Şentop, ''FETÖ ile mücadele Cumhurbaşkanının şahsi kavgası değildir. AK Parti'nin meselesi de değildir sadece, Türkiye'nin bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürebilmesinin yegane şartıdır. Devletin kılcal damarlarına kadar yerleşen bu çetenin mensuplarına son bir his kalmayana kadar hesap sorulacaktır. Eğer bu yapılmazsa, bu konuda gevşeklik gösterilirse, Allah korusun bağımsız devletimiz ortada kalmaz. FETÖ mücadelesi, Türkiye'nin varlık ve istiklal mücadelesidir. Bu konuda kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın.'' şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye'nin FETÖ terör örgütü ile uğraşırken, bir taraftan da sınır dışındaki gelişmeleri takip ettiğini vurgulayan Şentop, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye yeni bir döneme girdi. Bir taraftan sınırlarımız dışındaki gelişmeler, öbür taraftan da gerçekleştirmiş olduğumuz hükumet sistemi değişikliğiyle Türkiye'yi yönetmek daha da zorlaştı, daha da güçleşti. Daha önce Türkiye'yi yönetmek kolaydı. Hükumetler siyasetçiler, gelene ağam, gidene paşam diyerek, bölgede olup bitenlere ses çıkartmayarak içine kapanık öz güvensiz bir Türkiye haline getirmişlerdi. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'yi büyüttük ve bölgesinde ve dünyada söz sahibi, şahsiyetli bir devlet haline getirdik. Biz AK Parti olarak gediğimiz günden itibaren, Türkiye'de vesayetçi sistemi, bürokratik oligarşiyi bertaraf etmek ve milletin iradesini gerçek manada hakim kılmak için mücadele veriyoruz.''

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimlerde Avukat Kerim Atalay ve ekibi yeniden göreve seçildi.

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23