• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ, Said-i Nursi’nin tırnağı bile olamaz!

Yeniakit Publisher
2017-03-26 07:21:00 -
FETÖ, Said-i Nursi’nin tırnağı bile olamaz!

Bitlis ve Siirt’te miting yapan Başbakan, “Bu hain FETÖ, Bitlisli Said Nursi’nin tırnağı olamaz. Said Nursi yaşasaydı bunu yanına bile sokmazdı. Nitekim bu hain ‘Said Nursi Kürt olduğu için yanına gitmedim’ dedi, bu kadar hadsiz bir alçak” dedi.

YENİ AKİT / BİTLİS - SİİRTAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği referandum çalışmaları kapsamında yoğun programına Bitlis ve Siirt’te devam etti. Gökmeydan’da partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap ederek Bitlis’in büyük alimler ve tarihi şahsiyetler yetiştirdiğini ifade eden Yıldırım, bunların başında da Said Nursi’nin geldiğini söyledi. 

BU ALÇAK ÜLKESİNE SAVAŞ AÇTI

Onlarca eser bırakan Said Nursi’nin, alim olmasının yanında iyi bir vatansever ve kahraman olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: “Birileri çıktı ‘hocayım’ dedi. ‘Said Nursi’nin izindeyim’ dedi. Said Nursi’yi istismar etti. Said Nursi esir kampından ülkesine geri geldi ama ‘Said Nursi’nin izindeyim’ diyen FETÖ ülkesinden kaçtı. Pensilvanya’ya sığındı. Said Nursi’nin hayatı CHP’nin tek parti döneminin zulmü altında, hapislerde geçti, sürgünlerde geçti. Bitlisli alim Said Nursi ülkesi için, vatanı için savaştı ama bu sahtekar vatanı ve milletine, bayrağına savaş açtı.”

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in asker kılığındaki ajanlarını kullanarak 15 Temmuz’da milletin silahlarını millete doğrulttuğunu belirten Başbakan, şöyle devam etti: “Bu hain FETÖ, Bitlisli Said Nursi’nin tırnağı olamaz. Said Nursi yaşasaydı bunu yanına bile sokmazdı. Nitekim bu hain ‘Said Nursi Kürt olduğu için yanına gitmedim’ dedi, bu kadar saygısız, bu kadar hadsiz bir alçak. Kürt olduğu için Said Nursi’nin yanına gitmiyorsun ama on yıllardır Said Nursi’yi, eserlerini istismar etmeyi biliyorsun. Yazıklar olsun. Hiç merak etmeyin, bu hainden yaptıklarının hesabı mutlaka sorulacak. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını mutlaka soracağız. Şimdi bu hainin teröristleri Almanya’da, Hollanda’da, diğer ülkelerde Türkiye aleyhinde propaganda yapıyor. 16 Nisan’da ‘hayır’ çıksın diye canhıraş bir şekilde çalışıyorlar. Bu FETÖ denilen örgüt, bölücü PKK örgütüyle kardeştir. Bunlar ikizdir. Biri Said Nursi’ye ihanet etti, diğeri de Kürt kardeşlerimize ihanet etti.”

ZULÜM YAPAN CHP ZİHNİYETİYDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Saidi Nursi’ye “Neden Demokrat Parti’yi, Adnan Menderes’i destekliyorsunuz?” diye sorulduğunu, onun da “Eğer Demokrat Parti düşerse vesayet, darbe gelir, Kur’an, vatan, İslamiyet namına ben Demokrat Parti’yi muhafaza etmeye çalışıyorum” şeklinde yanıt verdiğini aktaran Yıldırım, “Adnan Menderes’i idam sehpasına götüren, merhum Saidi Nursi’yi hapislerde çürüten tek parti CHP zihniyeti budur” dedi.

Yıldırım, 15 Temmuz akşamı PKK ile FETÖ’nün beraber çalıştığına dikkati çekerek, “İşte bu alçaklar, PKK da FETÖ de 16 Nisan’da ‘hayır’ çıksın diye kol kola girmişler, omuz omuza çalışıyorlar. Kandil her gün açıklama yapıyor. ‘Evet çıkarsa PKK biter’ diyor. Bitlis ise ‘Evet çıkacak, PKK da FETÖ de bitecek’ diyor” ifadelerini kullandı.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23