• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ mağduru Şahmerdan Sarı hala zindanda

Yeniakit Publisher
2016-08-14 17:02:00 -
FETÖ mağduru Şahmerdan Sarı hala zindanda

Anadolu-Der Şahımerdan Sarı'nın haksız tutukluluğu ile ilgili yetkililere açık çağrı yaparak, 28 Şubat mağdurlarına dikkat çekti ve FETÖ'yü işaret etti.

Hem 28 Şubat darbesi hemde 2009'da FETÖ’nün yargı sistemindeki emniyet mensuplarının komplo ve düzmece delillerle 13 yıl hapse mahkum ettirdiği Şahımerdan SARI hoca için, İstanbul merkezli İslami sivil toplum kuruluşlarından Anadolu Der tarafından bir mesaj yayınlandı.

Anadolu Der tarafından yayınlanan mesajda, Kuzey Irak bölgesel yönetimine çağrıda bulunularak, Şahımerdan Sarı'nın tutukluluğunun sonra erdirilmesi istendi.

Mesut Barzani yönetimine seslenen Anadolu Der, Şahımerdan Sarı'nın yaşadığı hukuksuzlarının artık son bulması gerektiğini belirtti.

Anadolu-Der İslami İnsani Yardım Derneği’nin açıklaması şu şekilde:

KÜRDİSTAN BÖLGESEL YÖNETİMİ BAŞBAKANLIK MAKAMINA
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ömrü boyunca İslam ahlakını ve dinini anlatmak dışında bir gayesi olmamış, ne Türkiye'de ne de başka bir ülkede hiçbir yasadışı faaliyette bulunmamış olan, bölge halklarının önemli bir kesiminin sayarak ve severek takip ettiği Şahımerdan Sarı hocanın, 23 Kasım 2014 tarihinde Erbil'de haksızca tutuklanmasının ardından geçen zaman zarfında kendisi hakkında elle tutulur hiçbir suç unsuruna ulaşılmamış olunmasına rağmen maalesef bugün tutukluluğu devam etmektedir.

Fethullah Gülen'in gerçek yüzünü ifşa ettiği kitapları sebebiyle, FETÖ terör örgütünün komplolarıyla Türkiye'de uzun yıllar mücadele etmek zorunda kalan ve yıllarını haksız şekilde cezaevlerinde geçirmiş olan Şahımerdan Sarı hocanın Türkiye'deki mağduriyeti yetmezmiş gibi Irak Kürdistanı'nda da mağduriyetinin devam ettirilmek istendiğini görmekten büyük üzüntü duyuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'ne darbe teşebbüsünde bulunmuş, yüzlerce insanın ölümünden sorumlu, binlerce masumun haksız şekilde cezaevine girmesine sebep olmuş hain ve eli kanlı FETÖ terör örgütünün açtırdığı düzmece davalar üzerinden bu örgütün yargıdaki uzantılarının verdiği haksız kararlar ile Şahımerdan Sarı hoca mağdur edilmektedir. 

Bizler; Kürdistan Bölgesel Yönetimi Cumhurbaşbakanı sayın Mesud Barzani'nin, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı sayın Neçirvan Barzani'nin ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin konu hakkında doğru ve yeterli şekilde bilgilendirilmediğine inanmak istiyoruz. 

Şahimerdan Sarı hoca ve cemaati hakkında açılan tüm davalar, bugün her birinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu çıkmış karanlık şahıslar tarafından hukuksuzca oluşturulmuş düzmece davalar olduğunu artık görmenizi rica ediyoruz.

Sizlerden isteğimiz; önümüzdeki süreçte, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Yargı Teşkilatı'nın adaletli bir tutum sergileyerek mağduriyeti ve masumiyeti apaçık olan Şahımerdan Sarı hocanın tutukluluğunu sona erdirmesidir. 

Adaletten ve doğruluktan yana bir tavır sergilemek niyetinde olan bir yönetimin aldırması gereken kararın bu olması gerektiğine inanıyor ve böyle olmasını umuyoruz.

 

Kaynak : Medyatimes

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23