• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ mağdur etti devlet sahip çıkıyor

Yeniakit Publisher
2016-05-24 06:44:00 - 2016-05-24 06:37:31
FETÖ mağdur etti devlet sahip çıkıyor

Terör örgütü FETÖ’nün mağdur ettiği maden işçilerine devlet sahip çıktı. Kayyımlar 5 bin ton kömür satıp ilk iş olarak işçilerin maaşını ödeyecek. Kahramanmaraş’ta ise aralarında eski belediye başkanı ve işadamlarının da bulunduğu 51 kişi FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı.

Zonguldak’ta “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki maden şirketine 21 Mayıs’ta atanan kayyımlar, atandıkları şirketle ilgili soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’nden bilgi aldıklarını söyledi. Kayyımlar, “Son atandığımız maden şirketinin sahasında 5 bin ton civarında kömür tespiti yaptık. Bu kömürün satılarak nakit paraya çevrilmesi ve maaşını alamayan işçilerin alacaklarının dağıtılması noktasında dikkatli bir şekilde çalışma başlatıyoruz. En yakın zamanda süreci tamamlayarak işçilere ödeme yapmak konusunda mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz” dedi. Operasyon kapsamında kent merkezi, Kozlu, Kilimli, Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde örgüte finansal destek sağlandığı iddiasıyla 18 şirkete kayyım atanmıştı. 

KAHRAMANMARAŞ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara ve Adana’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile eski KALİDA Başkanı Gemci, eski KALİDA Başkan Yardımcısı Ökkeş B, KALİDA Genel Sekreteri Mahir K. ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) üyesi bazı işadamlarının da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. İşadamlarının “örgüte üye olmak, örgüt adına suç işlemek, örgüt içinde hiyerarşik yapıya dahil olmakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, suç geliri elde etmek, terör örgütüne finansman sağlamak, suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak, nitelikli dolandırıcılık, belgede sahtecilik, iftira, tehdit ve vergi kaçakçılığı” suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi. Bu arada, operasyon kapsamında Kahramanmaraş merkezi ve ilçelerinde 13 okul ve 12 dershanedeki bilgisayarlara el konuldu. İncelemede, bilgisayarların suç delillerini yok etmek amacıyla birçok defa formatlandığı belirlendi.

12 İLDE FETÖ OPERASYONU

Sivas merkezli 12 ilde FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 5’i öğretmen 3’ü polis toplam 8 kişi gözaltına alındı. Zanlılar hakkında “emniyet içinde himmet toplamak, örgüte eleman kazandırmak, tayin ve atamalarda usulsüzlük yapmak, hükümeti düşürebilmek için emniyet personeline oy vermede baskı uygulamak” suçlarından işlem yapıldı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23