• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ kitaplarının finansörü Almanlar

Yeniakit Publisher
2017-05-28 14:53:00 -
FETÖ kitaplarının finansörü Almanlar

FETÖ’nün medya çalışmalarında aktif görev aldığı tespitiyle hakkında gözaltı kararı bulunan Almanya firarisi Yavuz Baydar’ın örgüt propagandası yaptığı “Türkiye Medyasında Yozlaşma ve Otosansür” kitabının Alman vakıfları tarafından bastırılarak ücretsiz dağıtıldığı ortaya çıktı.

Eli kanlı terör yapılanması FETÖ’nün militanlarına kucak açan Almanya’nın, Türkiye’de faaliyette bulunan vakıfları eliyle teröristlerin kitaplarını bastırarak ücretsiz dağıttığı ortaya çıktı. FETÖ firarisi Yavuz Baydar’ın “Türkiye Medyasında Yozlaşma ve Otosansür” isimli kitabının basımının, Türkiye’de yaşanan birçok provokatif olayda ismi geçen Alman Friedrich Naumann Vakfı tarafından yapıldığı tespit edildi. FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe operasyonları sürecinde yayınladığı montajlanmış ses ve görüntü kayıtlarının yer aldığı propaganda kitabı, Alman vakfın önceki gün düzenlediği 25. yıldönümü resepsiyonuna katılan bütün konuklara ücretsiz dağıtıldığı bildirildi.

FETÖ MEDYASININ GEDİKLİSİ

Friedrich Naumann Vakfı’nın kitabını bastığı Yavuz Baydar, FETÖ ile özdeşleşmiş bir isim. Baydar; FETÖ’nün kapatılan Samanyolu TV’sinde program editörlüğü yaptı. FETÖ’nün İngilizce yayın yapan Today’s Zaman gazetesinin yayına başladığı 2007 yılından, yönetimine kayyım atandığı 2015 yılına kadar yazarlığını yapan Baydar’ın, örgütün kapatılan Bugün gazetesinde de yorumları yayınlandı.

ALMAN VAKIF HEM BASTIRDI HEM ÜCRETSİZ DAĞITIYOR

FETÖ’nün medya çalışmalarında aktif görev aldığı tespitiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında gözaltı kararı çıkarılan ancak yurt dışına kaçtığı için hakkında işlem yapılamayan Yavuz Baydar’ın kaleme aldığı “Bir Açık Hava Hapishanesi Olarak Haber Merkezi: Türkiye Medyasında Yozlaşma ve Otosansür” kitabının basım yılı 2015. Alman vakıfının FETÖ’cü Baydar’ın kitabına olan katkısı, künyede şu sözlerle belirtiliyor: “Bu kitabın basımı Özgürlük İçin Friedrich Naumann Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.” Künyede, vakfın logosuna da yer veriliyor. Friedrich Naumann Vakfı’nın Türkiye’deki çalışmalarının 25. yıldönümü dolayısıyla 24 Mayıs’ta Hilton İstanbul Bosphorus Oteli’nde gerçekleştirilen resepsiyonda da katılımcalara ücretsiz olarak dağıtıldığı belirlenen kitapta skandal ifadeler yer alıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KİTAPTAKİ SKANDAL İFADELER

Alman vakfının himayesinde çıkan Yavuz Baydar imzalı FETÖ’nün propaganda kitabında, Fetullahçı çetenin söylemleri bire bir yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın illegal şekilde dinlenen telefonundan yaptığı görüşmeleri montajlanmış şekilde medyaya servis eden FETÖ’nün kasetlerine yer veriliyor. FETÖ’nün “Cemaat” olarak nitelendirildiği Türkiye Medyasında Yozlaşma ve Otosansür kitabının 8 ve 9. sayfalarında şu ifadeler yer alıyor: “17 ve 25 Aralık soruşturmalarının yıldönümü yaklaşırken medyada kalan iki karşıt yayın kuruluşu olan Zaman ile STV’ye baskın düzenlendi ve üst düzey yöneticileri tutuklandı. İktidarına yönelik komploların meraklısı Erdoğan, yolsuzluk soruşturmalarından Gülen Cemaati’ni sorumlu tutuyor ancak henüz bu kumpasa dair elle tutulur, hukuksal bir kanıt ortaya konabilmiş değil.” Alman Friedrich Naumann Vakfı’nın yayınladığı kitabın 39. sayfasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın montajlı ses kaydının dökümüne yer verilerek açıkça suç işleniyor. “Erdoğan, Gezi sırasında ‘Alo Fatih’le konuşuyor” ara başlıklı bölümde, Gezi kalkışması sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Habertürk Yönetim Kurulu BaşkanvekiliFatih Saraç arasında geçtiği iddia edilen görüşmenin dökümü 2 sayfa olarak kitapta yer alıyor.

SAYFA SAYFA ERDOĞAN’IN MONTAJLI SES KAYITLARI

FETÖ’cü Baydar’ın kitabının 66, 67, 68 ve 69. sayfalarında da FETÖ’nün servis ettiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın montajlı ses kasetlerinin dökümü yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Milliyet gazetesinin sahini Erdoğan Demirören arasında geçtiği iddia edilen FETÖ servisli ses kaseti 4 sayfa olarak yayınlanıyor.

FETÖ TASFİYESİ ‘CADI AVI’YMIŞ

Alman vakfının sponsorluğunda FETÖ propagandası yapılan kitapta, FETÖ’nün medya ayağına yönelik operasyonlar sert bir dille eleştiriliyor. Aynı zamanda Fetullahçı Terör Örgütü’nün kalemşörleri arasında yer alan firari Yavuz Baydar, kitabın 90. sayfasında “Medyada ‘paralel’ cadı avı” ara başlığıyla kaleme aldığı yazıda, gazeteci görünümlü Pensilvanya teröristlerine yönelik operasyonları ve FETÖ’nün medya ayağının kırılmasını ‘cadı avı’ nitelendirmesiyle hedef tahtasına oturtuyor.

NEREDE PROVOKASYON ORADA ALMAN VAKFI

FETÖ firarisi Baydar’ın terör örgütü propagandası içeren kitabını basan ve ücretsiz dağıtan Friedrich Naumann Vakfı, Türkiye’de faaliyet gösteriyor. 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda düzenlediği “Hayır” paneliyle gündeme gelen Alman vakıf, ev sahipliği yaptığı toplantıya İslam dinine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küfreden Muhammed Ali Gül’ü konuşmacı olarak davet etmişti. Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmasına dönük eylemlerdeki rolüyle bilinen Friedrich Naumann Vakfı, Gezi kalkışmasında aktif rol oynamıştı. Alman Hür Demokrat Partisi’nin yan kuruluşu olan vakıf, HDP ile yakın ilişkileri ile biliniyor. Alman vakfının terör örgütü PKK’nın Almanya yapılanmasında büyük etkisinin olduğu belirtiliyor. Vakfın 24 Mayıs’ta Hilton İstanbul Bosphorus Oteli’nde gerçekleştirilen resepsiyonunda, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ve 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen terör zanlısı Prof. Dr. İştar Gözaydın onur konuğu olarak katılmıştı.

FARUK ARSLAN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23