• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'FETÖ Kırgızistan'da darbe gerçekleştirebilir'

Yeniakit Publisher
2016-07-26 00:58:00 - 2016-07-26 02:16:15
'FETÖ Kırgızistan'da darbe gerçekleştirebilir'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı televizyon programında, FETÖ Orta Asya’da Kırgızistan'ı kendisine üs olarak seçti. Her geçen gün orada bunların yapılanması büyüyor ve Kırgızistan yönetiminin içine de sızıyorlar. Onlara da böyle bir darbe girişiminde bulunabileceğini söyledik" dedi.

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, 15 Temmuz'a kadar dış politikada dostların sayısını artırma, var olan sorunları ortadan kaldırma gibi olumlu şeylerden bahsedildiğini ancak ne zaman Türkiye'de güzel şeyler olmaya başlasa birilerinin düğmeye bastığını söyledi. Çavuşoğlu, yine de kendilerinin çok boyutlu ve sadece kendi sorunlarının değil, bölgede ve ötesindeki gerginlikleri azaltmaya yönelik yapıcı adımları atmaya devam edeceklerini ifade etti.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARKASINDA FETÖ'NÜN OLDUĞUNU TÜM DÜNYA BİLİYOR

Darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün bulunduğunun açık olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Aslında bunu tüm dünya da biliyor. Bilmemesi de mümkün değil. Ama hukuki belgeleri de düzenlememiz lazım." diye konuştu.

TALEPLER 22 TEMMUZ'DA ÖZEL KURYEYLE ABD'YE GİTTİ

Şimdiye kadar FETÖ'nün geçici olarak tutuklanması talebinin ABD'ye 4 ayrı davada iletildiğini söyleyen Çavuşoğlu, ayrıca iki ülke arasında suçluların iadesi anlaşması bulunduğunu ve bu çerçevede 4 davaya bağlı iade talebini Adalet Bakanlığının hazırladığını ve bu taleplerin 22 Temmuz sabahı özel kuryeyle ABD'ye gönderildiğini belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bakan Çavuşoğlu, "Bizim müttefikimiz ABD'den isteğimiz son derece net. Bu kişiyi bize iade edecekler. Biz bugüne kadar suçluların iadesi anlaşması çerçevesinde işbirliği yaptık. Şu ana kadar talebimize bir cevap yok" dedi.

"KIRGIZİSTAN İÇİN DE CİDDİ BİR TEHDİT VAR"

Bazı ülkelere de bizzat uyarıda bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, bu ülkelerden birinin de Kırgızistan olduğunu söyledi. FETÖ'nün Orta Asya'da bu ülkeyi kendisine üs olarak seçtiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Her geçen gün orada bunların yapılanması büyüyor ve Kırgızistan yönetiminin içine de sızıyorlar. Onlara da böyle bir darbe girişiminde bulunabileceğini söyledik. Bize darbe girişiminde bulunan bir terörist örgüte onların müsaade etmemesi gerektiğini söyledik. Aksi takdirde onlara bakış açımız değişir. Bizden hemen listeyi bir kez daha istediler. Ben ertesi gün listeyi onlara bir kez daha ulaştırdım. Kırgızistan için de ciddi bir tehdit var. Orayı üs olarak seçtikleri için. Kırgızistan devlet yapısının içinde sürekli sızmalar var." dedi.

MISIR'IN TERÖRİSTBAŞINI DAVETİ

Mısır'ın Fetullah Gülen'e davette bulunduğuna yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Çavuşoğlu, kendilerinin elinde Mısır'ın davette bulunduğuna dair net bir bilgi olmadığını ve iddialar üzerine yorum yapmayı doğru bulmadığını bildirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23