• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ İhanetinde ilk adım MİT’e operasyon

Yeniakit Publisher
2017-05-29 07:17:00 -
FETÖ İhanetinde ilk adım MİT’e operasyon

FETÖ’nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun raporunda, örgütün, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı 7 Şubat 2012’de gözaltına almaya çalışarak, kurumu tasfiye etmeye ve o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a siyasi hesap çıkarmaya çalıştığı belirtildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz Darbe Girişimi ile Bu Terör Örgütünün Faaliyetlerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan TBMM Araştırması Komisyonunun taslak raporunun yankıları devam ediyor. FETÖ yapılanmasının, kendini güçlü hissettikçe siyasi iktidarlara yönelik taleplerini artırdığına işaret edilen raporda, kendilerini eğitim ve medeniyet gönüllüsü bir sivil toplum hareketi olarak kamuya takdim eden bu yapının, zaman içerisinde büyük bir gizlilikle devletin bütün kurumlarına yerleştirdiği mensupları vasıtası ile kamuda etkin ve belirleyici bir konuma geldiği ayrıntıları ile anlatıldı.

MASKELERİ İLK KEZ 2012’DE DÜŞTÜ

FETÖ’nün, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın 7 Şubat 2012 tarihinde savcılık makamınca ifadeye çağrılması hadisesiyle, siyasi iktidara ilişkin emellerini ilk kez açıkça ortaya koyduğu belirtilen raporda, şunlar kaydedildi: “MİT Müsteşarının ifadeye çağrılması olayı ile örgütün siyasi hedefler takip eden ve bu hedeflere ulaşmak için komplolar tertip eden bir yapı olduğu konusunda ilk ciddi belirtiler ortaya çıkmış ve örgüt hakkındaki soru işaretleri somut bir şüpheye dönüşmüştür. Bu olayla birlikte ayrıca örgütün, dönemin hükümetinin varlığından ve yürüttüğü politikalardan rahatsız olan uluslararası güç odakları adına hareket ettiği de bir iddia olmaktan çıkarak somut bir veriye dönüşmüştür.”

MİT BAHANE, HEDEF ERDOĞAN’DI

Raporda, FETÖ’nün, 7 Şubat 2012 tarihinde, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık sorunlarının bulunmasını fırsat bilip yargıdaki militanları aracılığıyla MİT Müsteşarı Fidan’ı ve diğer MİT personelini gözaltına almaya kalkıştığı anımsatıldı. FETÖ’nün, bu operasyon ile iki temel amaca ulaşmak istediği vurgulanan raporda, şu tespitlerde bulunuldu: “Örgüt, çözüm sürecinin mevcut Hükümet eliyle başarılması ihtimalinden rahatsızdır. Oslo sürecini akamete uğratmak amacı taşımaktadır. İkincisi ise örgüt, MİT Müsteşarlığına istediği ölçüde sızamamıştır. Bu yolla MİT’i dağıtmak, yıpratmak ve tasfiye etmek istemiştir. Doğrudan Başbakana bağlı ve sorumlu olan MİT Müsteşarına yönelik operasyonda asıl hedefin Başbakan olduğu hususunda hiçbir kuşku bulunmamaktadır.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23