• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ Hillary Clinton'a yüklü miktarda 'bağış' yapmış

Yeniakit Publisher
2016-07-28 11:43:00 - 2016-07-28 11:55:32
FETÖ Hillary Clinton'a yüklü miktarda 'bağış' yapmış

ABD yeni başkanını ararken FETÖ'nün Hillary Clinton'un seçim kampanyasına yüklü miktarda bağış yaptığı ortaya çıktı.

ABD'de başkan adaylarında Donald Trump, "Gülen'i Türkiye'ye teslim etme" sinyalleri veriken Amerikan haber sitesi The Daily Caller, Gülen örgütüne bağlı kişilerin ABD'deki lobi faaliyetlerini deşifre etti.

İddiaya göre, Fetullah Gülen Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı kişiler, Trump'ın karşısında demokratların kuvvetli başkan adayı Hillary Clinton'a finansal destek sağlıyor.

Haber sitesi, Clinton'ın başkanlık seçimlerini kazanması halinde ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha karmaşık bir hal alacağını savunuyor.

Clinton ve FETÖ arasındaki ilişki, Gülenistlerin ABD'deki yürüttükleri lobi çalışmalarının başlangıcı da değil.

FETÖ'NÜN ADAMI KAMPANYAYI BİZZAT YÜRÜTÜYOR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Buna göre FETÖ üyesi Gökhan Özkök'ün ABD'de bulunan FETÖ'ye ait Türk Kültür Merkezi'nin kurucu üyelerinden olduğuna ve Hizmet adıyla da tanınan grubun iş networku ve STK ağında da yer aldığından bahsediliyor. Özkök ayrıca Clinton'ın başkanlık kampanyasında da ulusal finans eş başkanı olarak bulunmuş. Özkök'ün de bizzat 50 bin dolar gibi bir miktarı Clinton'a destek için harcadığı da haberde paylaşılan veriler arasında.

KONGREDE KENDİLERİ İÇİN LOBİ FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLMESİNİ İSTEMİŞLER

Clinton ve FETÖ arasındaki bir başka bağ ise Gülenistlerin Clinton bağlantılı Amerikan lobby şirketi Podesta Group'tan kendileri için kongrede lobi faaliyetleri yürütmesini talep etmeleri.

Lobi yapılması istenilen alan ise "barış, hoşgörü ve dinler arası diyaloğun teşviki." Podesta'nın yöneticisi Alp Aslandoğon ise finansal kayıtlara göre Clinton'ın seçim kampanyasının bir başka bağışçısı.

The Daily Caller'a göre Podesta Group Clinton'ı etkilemek isteyenlerin doğal tercihi, çünkü şirketin kurucu ortağı John Podesta Clinton'ın seçim kampanyasının yöneticisi.

1 MİLYON DOLARI AŞAN BAĞIŞ

Parallelerin Clinton kampanyasına sağladıkları destekler hakkında daha önce de bir kaç da rapor yayınlandı. Paralelin önde gelen isimlerinden biri olan Recep Özkan'ın tek başına yaptığı bağışların 500 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında olduğu söyleniyor.

ABD'deki Gülen okulları ve bunların lobi şirketleriyle olan kompleks ilişkilerine de değinilirken, FETÖ'nün Clinton'dan ne istiyor olabileceğini sorgulanıyor.

Bu bağlantıların, Gülenistlerin Clinton'dan ne istedikleri veya Amerikan demokratların bu finansal yardımlar karşısında Gülenistlere ne gibi 'iyilikler' yapmaları gerektiği konusundaki soruların arttırdığını vurguluyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23