• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ, HDP'ye böyle oy toplamış!

Yeniakit Publisher
2017-09-19 15:55:00 - 2017-09-19 15:56:40
FETÖ, HDP'ye böyle oy toplamış!

Kastamonu'daki FETÖ soruşturması kapsamında hakim karşısına çıkan ceza infaz koruma memurunun ifadeleri FETÖ-HDP ittifakını gözler önüne serdi.

Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan ceza infaz koruma memurunun yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve "Silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan ceza infaz koruma memuru M.D. ile avukatı katıldı. M.D, duruşmadaki ifadesinde, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyledi.

"Başımızı açmamızı istediler"

Ankara'da kendisini örgüte ait bir eve yerleştirdiklerini anlatan M.D, şunları kaydetti:

"17-25 Aralık olduğunda ben çok fazla televizyon izlemiyordum. Daha çok ders çalışıyorduk. Bu süreci kendilerine göre anlatıyorlar, kendilerini haklı gösteriyorlardı. Ankara'da örgüt evinde kalırken başımızı açmamızı istediler. Ben bunu sorgulamaya başlayınca, 'Sizler altın nesilsiniz, siz bu ülkenin geleceği, medarı iftiharı olacaksınız. Başınız açık olacak ama giysiniz kapalı olduğu için çalıştığınız yerlerde diğer kadınlara örnek olacaksınız' dediler. Ben başımı açtım ama mümkün olduğunca dışarı çıkmamaya çalıştım."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Gelip oy istedi"

Ankara'daki evlerine örgütte üst makamlarda olduğunu düşündüğü birinin geldiğini belirten M.D, "Seçimler öncesinde evimize gelen, ismini bilmediğim ve bir kez gördüğüm kişi oylarımızı HDP'ye vermemizi istedi. Bunun sebebini sorduğumda, 'HDP yüzde 10'u geçerse AKP Güneydoğu'dan aldığı oyları alamaz ve iktidara gelemez. AK Parti cemaatimizle uğraşıyor. Tekrar iktidara gelirse cemaat için kötü olur' dediler." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 3 Nisan'a erteledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23