• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ, havada ihaneti 30 yıl planladı… İşte örgütün hava kuvvetleri raporu

Yeniakit Publisher
2016-09-28 02:38:00 - 2016-09-28 03:03:55
FETÖ, havada ihaneti 30 yıl planladı… İşte örgütün hava kuvvetleri raporu

İşte FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri” raporu: Yetenekli pilotları tasfiye edip, yerlerine kendi adamlarını koydular. FETÖ’nün önünü açtığı tecrübesiz pilotlar yüzünden, son 2 yılda 9 uçak kazası yaşandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'da ihanet üssü olarak kullandığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ilişkin raporda dikkat çeken tespitlere yer verildi. Çatı soruşturması dosyasına eklenen raporda, FETÖ'nün 30 yıldan beri planlı olarak örgütlendiğine dikkat çekildi. Yetenekli ve tecrübeli pilotları, akademik olarak yetersiz ve mezuniyet derecesi düşük göstererek emekliliğe zorlayan FETÖ'nün yolunu açtığı tecrübesiz öğretmen ve pilotlar yüzünden son 2 yılda 7 pilotun şehit olduğu 9 uçak kazasının meydana geldiği kaydedildi.

ÖĞRENCİLERE SADAKAT TESTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı raporu, firari Adil Öksüz'ün imamlığını yaptığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 30 yıldır oynanan oyunu ortaya koydu. İşte o rapordan kritik tespitler:

 FETÖ, Harp Okulu'na kendi öğrencilerini yerleştirdi. Bu öğrenciler ile diğer öğrenciler fişlendi. Fişlenen öğrenciler de akademik yetersizlik gibi bahanelerle elendi. Elenemeyecek kadar yetenekli pilotların mezuniyet derecesi düşürülerek, nakliye pilotu yapıldı. Kıtada mevcut pilotlar sağlık kurullarında her yıl yapılan muayenelerde, kendi hazırladıkları pilotaj sağlık yönergesine göre elendi.

 Kıtada örgütle bağlantılı olmayan pilotlar, karargâh veya geri hizmet statüsüne alınarak istifa veya emekliliğe zorlandı. Dirayetli kurmay personel hakkında sosyal medya ve asılsız mektuplar yoluyla idari ve adli soruşturma açılıp terfileri engellenerek emekliliğe zorlandılar. Orta rütbedeki pilotlar Casusluk, Balyoz gibi kumpaslarla korkutuldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

EĞİTİM SÜRESİNİ KISALTTILAR

 Kurum, FETÖ'ye mensup genç, eğitimsiz pilotlar ile bunları eğitecek örgüt mensubu tecrübesiz öğretmen pilotlara kaldı. Uçuşu yönetecek pilotlar, yeterli tecrübe kazanamadan soru verilerek Harp Akademisi'ne alındı. Yükselmeleri için karargâh görevinden, yurtdışı görevlerine atandılar. Uçuştan ayrı kalmaları nedeniyle filo uçuş görevlerine geri döndüklerinde uçuş tecrübesizliği nedeniyle hatalar yaptılar.

 'Pilot ve öğretmen ihtiyacı var' diye eğitim süresi dünya standartlarından aşağıya çekildi. Hava Kuvvetleri'nde karar mekanizmaları ele geçirildikten sonra eğitim ve uçuş standartları ile ilgili tüm yönerge ve yönetmelikleri FETÖ'nün lehine olacak şekilde değiştirdiler. Tecrübe ve kalitesi düşen ekibin zafiyetini örtmek için daha önce icra edilen Anadolu Kartalı ve yurtdışı tatbikatlarını devam ettirmeye çalıştılar. Örgüt, personelin periyodik muayenelerinin yapıldığı hastanelerin doktor kadrolarını ele geçirdi.

KAZALAR ÖRTBAS EDİLDİ

 Tüm bunların sonucunda Hava Kuvvetleri'nde eğitim veren öğretmen ve pilotların tecrübesizliği sonucunda 2 yılda 9 ayrı uçak kazasında 7 pilot şehit oldu. "Pilot ve bakım ekibinin eğitimsizliği ve tecrübesizliği, uçakların bakımının iyi yapılmaması, yönetici hatası ve denetleme eksikliği" nedeniyle yaşanan kazalar için FETÖ'nün farklı mazeretler uydurduğu da raporda vurgulandı. Raporun sonuç bölümünde ise, "Tüm kaza kırım inceleme analizlerinin Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından yapılması gerekmektedir" denildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23