• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ hastanesinde BYLOCK SKANDALI

Yeniakit Publisher
2017-03-20 11:45:00 - 2017-03-21 12:44:24
FETÖ hastanesinde BYLOCK SKANDALI

FETÖ’cü doktorları himaye ettiği belirlenen, konu hakkında suskun kalmayı tercih eden Özel Yalova Hastanesi’nde tuhaflıkların bununla sınırlı kalmadığı, hastanede Bylock skandalının patlak verdiği ortaya çıktı.

Yalovalılar’ın sağlığını emanet ettiği Özel Yalova Hastanesi’nin ismi, katil FETÖ’nün militanlarıyla anılmaya devam ediyor. FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle kamudan ihraç edilen, yargılamaları tutuksuz devam eden Doç. Dr. Hakan Akın ve Prof. Dr. Melih Cem Börüban’ı bünyesine kattığı ifşa olan Özel Yalova Hastanesi’nin tıbbi kadrosunda yer alan karı-koca 2 doktorun Bylock kullanıcısı olduğu ve tutuklandığı ortaya çıktı.

YALOVALILAR’IN SAĞLIĞI BUNLARA MI EMANET?

17-25 Aralık operasyonları ile çirkin yüzünü gösteren, 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla Türkiye’yi kana bulayan FETÖ sızıntısıyla gündemdeki yerini koruyan Özel Yalova Hastanesi ile ilgili Akit’in ulaştığı bilgiler hastanedeki vehametin ulaştığı boyutu da gözler önüne serecek nitelikte. Özel Yalova Hastanesi’nde ‘İç Hastalıkları Uzmanı’ olarak görev yapan Dr. Mustafa Vural, FETÖ çetesinin gizli haberleşme ağı Bylock kullandığı tespitiyle 17-27 Aralık tarihlerinde örgütün Yalova’daki tıp yapılanmasına yapılan operasyonlarda gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. Dahiliye doktoru Mustafa Vural, Bylock kullanıcısı bir FETÖ’cü olduğu tespitiyle 28 Aralık 2016’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KHK İLE İHRAÇ EDİLDİ, HASTANE BÜNYESİNE KATTI, BYLOCK’TAN TUTUKLANDI

Yalova’nın ‘beyaz önlüklü’ teröristlerine yönelik operasyonda Mustafa Vural’ın eşi Zümrüt Vural da yine Bylock tespitiyle 17 Aralık’ta başlayan operasyonda gözaltına alındı ve 28 Aralık’ta tutuklandı. Yalova Merkez Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimliği yapan Uzm. Dr. Zümrüt Vural, OHAL kapsamında çıkarılan 675 sayılı KHK ile 29 Ekim 2016'da kamudan ihraç edilmişken Özel Yalova Hastanesi kadrosuna dahil edildi. Mustafa Vural’ın eşi Zümrüt Vural, Özel Yalova Hastanesi’nin iştiraklerinden, iş sağlığı güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi temini sağlayan “Özel Vital OSGB”de istihdam edildi. Özel Yalova Hastanesi bünyesindeki karı-koca olan her iki doktor da Bylock kullanıcısı birer FETÖ tutuklusu olarak şu anda cezaevinde.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YUNAN’A KAÇARKEN YAKALANAN DOKTORU DA İSTİHDAM ETTİLER

Gazetemiz Akit, Bylock skandalı yaşanan söz konusu hastane hakkında 11 Mart 2017’de “Kapıdan atıldılar bacadan girdiler” başlıklı haberinde çarpıcı ifşaatlara yer vermişti. FETÖ gerekçesiyle kamudan atılan Doç. Dr. Hakan Akın ve Prof. Dr. Melih Cem Börüban’ın açıkta bırakılmayarak Özel Yalova Hastanesi tıbbi kadrosuna yerleştirildiği gün yüzüne çıkarılmıştı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 26 Temmuz 2016’da FETÖ soruşturması kapsamında uzaklaştırılan ve 11 Eyül 2016’da Yunanistan’a kaçmak üzereyken Edirne’de yakalanan Doç. Dr. Hakan Akın ile Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden 672 sayılı KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Melih Cem Börüban’ın Özel Yalova Hastanesi’nde istihdam edildiği belirlenmişti. Yargılamalarına halen devam edilen iki ismi bünyesina katan Özel Yalova Hastanesi Yönetimi, konuya ilişkin sorularımızı cevaplamamış ancak bu Akın ile Börüban’ı personel olarak barındırdıkları bilgisini teyit etmişlerdi.


FARUK ARSLAN / İSTANBUL

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23