• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ eşittir PKK

Yeniakit Publisher
2016-05-28 08:16:34 - 2016-05-28 08:16:34
FETÖ eşittir PKK

Ahilik Haftası sebebiyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi’nde düzenlenen kutlamada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün terör örgütü olarak tescilleneceğini belirterek, “PKK neyse, YPG neyse; bunlar da aynı kategoride yargılanacaklar” dedi.

SÜLEYMAN YAŞAR / KIRŞEHİRAhilik Haftası sebebiyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi’nde düzenlenen kutlamada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK’da Fethullahçı Terör Örgütü’ne ilişkin tasviye kararı alındığını söyledi. FETÖ’nün terör örgütü olarak tescilleneceğini belirten Erdoğan, “PKK neyse, YPG neyse; bunlar da aynı kategoride yagılanacaklar” dedi. 

“FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞU TESCİLLENECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan29. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında gittiği Kırşehir’de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik MGK’da kritik bir karar alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli Güvenlik Kurulu’nda Fetullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını alıp, hükümete gönderdik. Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz ve bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. Yani PKK neyse, YPG neyse bunlar da aynı kategoride yagılanacaklar. Zira bunlar millete, ümmete çok çektirdiler. Bir kısmı kaçıp gidiyor. Avrupa’da Türkiye’yi yalan haberlerle şikayet edecek kadar gayri milli” diye konuştu. 

“HAYSİYET CELLADI, KAN EMİCİLER”

CHP’nin TBMM Grup Toplantısı’nda atılan ahlaksız sloganları işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar Cumhurbaşkanı’na küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak, haysiyet diye bir şey yok. Bunlar haysiyet celladıdır, kan emicidir. Ve kalkıp o parlamentonun şanına uymayacak şekilde iktidar partisinin mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara diyecek söz bulamıyorum. Milletim bunlara cevap verecek. Bunlar parlamento içinde siyasi terör estiriyorlar. Buyrun dokunulmazlıklarla ilgili teklifte ne oldu. 1. 2. turda kaçamak yaptılar. Neden korkuyorsunuz? Suçu olan gocunur. 168 milletvekili var. Biz dürüstlüğün savunucusuyuz. 168 milletvekili içinde arabaların arkasında silah taşıyan, teröre yardım eden, banka soyguncusu, görevi kötüye kullananlar var. Bana göre parlamento yargı yeri değildir. Onun için bu kararı aldılar ve bunları yargı yargılar dediler. Zaten er veya geç yargılanacaklardı. Milletim ‘Bunlara maaş ödemeye tahammül edemiyoruz’ dedi. Biz bu adımları atmazsak millet hesabını sorar” ifadelerini kullandı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“BİZ SADECE RÜKUDA EĞİLDİK”

Terörle mücadele operasyonlarında şehit olanlara askerlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Terörle mücadelede ülkemizin her şehri gibi Kırşehir de şehitler verdi. Biz bugüne kadar hiçbir faninin önünde eğilmedik. Biz sadece rükuda Rabbimizin önünde eğildik. Bundan sonra da hiçbir faninin önünde eğilmeyeceğiz. Bize de yakışan budur, olması gereken budur. Biz ecdadımız nasıl mücadele verdiyse öyle mücadele vereceğiz. Terörle mücadele operasyonların şehit olanları rahmetle yad ediyor, yakınlarına sabır diliyorum. Şehitlik makamı ulaşılması kolay bir makam değil. Şehitlerimiz bu toprakları bir vatan yapmak için mücadelesini sürdürüyor. Bu ülke bin yıldır şehitlerinin, gazilerinin hürmetine ayaktadır. Bu topraklar uğrunda ölmeyi göze alanlar olduğu için vatanımız olmayı sürdüyor. Milletimizin birliği, beraberliği, kararlı duruşu sayesinde hepsinin de üstesinden gelmeyi başardık” şeklinde konuştu.

“LAF DEĞİL, İŞ ÜRETTİK”

Erdoğan, ekomideki gelişmelere de dikkat çekerek şöyle konuştu: “Milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Nereye çıkardık 780 milyar dolara çıkardık. Kişibaşına gelirimiz 3 bin 500 dolardı, 11 bin dolara çıkardık. Şu anda krizler sebebiyle biraz düştü. İhracatımızı 158 milyar dolara çıkardık. Faiz, enflasyon, işsizliği tek haneye indirdik. Emniyet, adalet, haberleşme, enerji, toklu konutta tarihi yatırımları gerçekleştiremezdik. Biz laf üretmedik, iş ürettik iş. Bu olaylarda özellikle, ulaştırma, haberleşmede başarılı bir performans ortaya koymuş olan bakanımız, şimdi de başbakan olarak çok daha başarılı bir süreci başaracak. Türkiye’nin yaşadığı bu dönüşüm çok önemlidir ama yeterli değildir. Bunun için 2023 hedefleri için çalışıyor. Biz 2053’ü, 2071’i biz göremeyeceğiz ama sizler göreceksiniz. Biz temelleri atıyoruz, gençler, bu temeller üzerinde yeni Türkiye’yi yükseltemenizi bekliyorum. Biz sizi ebedi alemden izleyeceğiz” 

ERDOĞAN’A AHİLİK ONUR ÖDÜLÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın ahileri seçilmeleri sebebiyle şet kuşanan, Gaziantep’ten 

 Celal Açık, Malatya’dan Abuzer Salih, Rize’den İmdat Gündoğan ve Trabzon’dan Emine 

 Coşkuner’i kutladı. Kendisini de Onur Ödülü’ne layık gören ahilere de teşekkür eden 

 Erdoğan, Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran’ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik 

 geleneğini sürdüren tüm esnaf ve sanatkarları rahmetle andığını belirtti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23