• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ bakın Kuzey Irak'ta neler yapmış!

Yeniakit Publisher
2017-10-14 16:02:00 -
FETÖ bakın Kuzey Irak'ta neler yapmış!

Fetullah Gülen, Bank Asya'dan eğitim malzemeleri alınacak kılıfıyla kredi çekerek Kuzey Irak'ta terör faaliyetleri yürütmüş.

Bank Asya kredisi ile kilise ve papaz evi satın alan Londra merkezli Axis’in yöneticisi FETÖ’nün İngiltere imamı Adnan Azak, 6 milyon dolar kredi çeken Kuzey Irak’taki Fezalar’ın yöneticisi ise Kuzey Irak imamı Talip Büyük çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e bağlı yurtdışındaki 36 kuruluşun Bank Asya'dan çektiği 540 milyon TL usulsüz kredinin altından örgütün 'ülke imamları' çıktı. İskoçya'da kilise ve papaz evi satın alan Londra merkezli Axis'in yöneticisinin İngiltere imamı Adnan Azak olduğu, Bank Asya'dan 6 milyon dolar kredi kullanan Kuzey Irak'taki Fezalar kuruluşunun yöneticisinin ise Kuzey Irak imamı Talip Büyük olduğu belirlendi.

KREDİYE EĞİTİM KILIFI

FETÖ'nün Kuzey Irak'taki Işık Üniversitesi ve okullarının bağlı olduğu Fezalar Educational Company isimli kuruluş, 2011-2012 yılları arasında Bank Asya'dan 6 milyon dolar usulsüz kredi çekti. Eğitim malzemesi alınacak kılıfı ile çekilen krediyle Kuzey Irak'ın 11 şehrinde 27 okul ve Erbil'de bulunan Işık Üniversitesi'nde terör faaliyeti yürütüldü. Kuzey Irak'ta teröre finans sağlayan bu kuruluşun çektiği kredi için Kuzey Irak imamı Talip Büyük'ün kefaleti alındı. Kredinin geri ödenmesinde en büyük bağışı ise Kaynak Holding yaptı.

İKİNCİ DALGA OPERASYON
ÖNE ÇIKAN VİDEO

FETÖ'nün Bank Asya'daki usulsüz kredi oyununda kuruluş temsilci ve yöneticilerinin ardından ikinci dalga operasyon gerçekleştirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 75 örgüt üyesi hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 45 kişiyi gözaltına aldı. Bank Asya'dan usulsüz kredi çekerek, örgütün yurtdışı yapılanması içinde yer alan 36 kuruluş vasıtasıyla örgütün kara parasını aklayıp kaçıran FETÖ için hazırlanan MASAK raporunda çarpıcı detaylara ulaşıldı. Londra merkezli Axis Educational adlı kuruluş usulsüz olarak 438 bin euro kredi kullandı. Kredilendirme süreçlerinde sözde İslami esaslara uygun olmayan ürün ve hizmetleri finanse etmeyen Bank Asya'ya bu kredi ile kilise ve papaz evi alınacağı gerekçe gösterildi. Bu kuruluşun yöneticisinin FETÖ'nün İngiltere imamı Adnan Azak olduğu ortaya çıktı.

BEŞ KURULUŞA AYNI İPOTEK

North American Univercity adındaki kuruluş ise usulsüz olarak 2 milyon dolar kredi kullandı. Kredi geri ödemeleri İstanbul- Ankara'dan yatırılan himmet paraları ile karşılandı. Bu kuruluş usulsüz kredi için Ankara İvedik'te bulunan, KHK ile kapatılan FETÖ'nün kuruluşu Serhat Koleji binasını ipotek gösterdi. Bu binayı diğer 36 kuruluştan 5'i daha ipotek göstererek kredi kullandı. North American Univercity kuruluşunun başına yönetici olarak Fatih Üniversitesi eski rektörü, KPSS sorularının sızdırılması olayından sanık, FETÖ/PDY'nin tepe yöneticilerinden Şerif Ali Tekalan getirildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23