• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ, ablaları sahaya sürdü!

Yeniakit Publisher
2017-03-29 07:07:00 - 2017-03-29 03:25:19
FETÖ, ablaları sahaya sürdü!

Terör örgütü FETÖ’nün ‘Ablalar olarak tabir ettiği kriptolar, referandumu sabote etmek için sahaya çıktı. Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından bizzat görevlendirildiği iddia edilen ablalar, kapı kapı dolaşarak, “Hayır” propagandası yapmaya çalışıyorlar.

GÖKSEL ÇAĞLAV / ANKARA15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Fettullahçı Terör Örgütü tüm yönleriyle deşifre edilmeye çalışılıyor. Örgütün en karanlık yapılanmaları arasında yer alan ve halk arasında “Abiler”, “Ablalar” olarak tanınan kriptolar, referandum sürecinde de aktif rol oynamaya çalışıyorlar. Terör örgütü elebaşı Fettullah Gülen tarafından bizzat görevlendirildiği iddia edilen ablalar, kapı kapı dolaşarak, “Hayır” propagandası yapmaya çalışıyorlar. Ablalara daha önceki görev yaptığınız bölgelerde değil, farklı alanlarda çalışma talimatı veren FETÖ’nün, “Kılık kıyafetlerinizi, konuşmalarınızı değiştirin, ulusalcılar gibi giyinip, Halk TV’ciler gibi konuşun” dediği öğrenildi.

ABİLER, ABLALAR SIKI TAKİPTE

15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Fetullahçı Terör Örgütü’nün tüm yönlerini deşifre etmek için, Milli İstihbarat Teşkilatı, (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Genelkurmay Başkanlığı savcılıklar ile koordineli olarak çalışıyor. “İstihbarata, karşı istihbarat” ve “İzle, takip et ve ağı çöz” taktikleri kullanarak örgütün kripto elemanları olan ve kamuoyunda “Abiler”, Ablalar” olarak tanınan örgütün en karanlık yüzleri açığa çıkartılmaya başlandı. Özellikle ByLock, Eagle ve Tango gibi şifreli programları kullanarak örgüt içinde haberleştiği tespit edilen FETÖ’cüler, anında işlem yapmak yerine bir süre takip ediliyor ve irtibatta olduğu kişiler de takibe alınıyor. 

ULUSALCILAR GİBİ GİYİNİN HALK TV’CİLER GİBİ KONUŞUN

Özellikle bu iletişim sistemlerini kullanan ve yurtdışına kaçan FETÖ’cülerin, aileleri, yakınları ve arkadaşlarıyla kurdukları iletişim ağları da takibe alınıyor. Dinleme, izleme ve takip sistemlerinin yanı sıra itirafçı örgüt üyelerinin güvenlik ve istihbarat birimlerine verdikleri bilgiler de anında değerlendirmeye alınıyor. Yurtdışına kaçtığı tespit edilen örgütün sözde yöneticileri, Türkiye’deki uzantıları ile irtibata geçtikleri ve buradaki uzantılarına talimatlar verdikleri de edinilen bilgiler arasında yer alıyor. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

16 Nisan referandum seçimleri için harekete geçtiği tespit edilen örgütün, özellikle “Ablalar” olarak tanınan kriptolar elemanları sahaya sürdükleri ortaya çıktı. Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından bizzat talimatla görevlendirildiği iddia edilen ablalar, kapı kapı dolaşarak, “Hayır” propagandası yapmaya çalıştıkları tespit edildi. Ablalara daha önceki görev yaptıkları il ve ilçeler yerine değişik bölge il ve ilçelerde çalışma talimatı veren FETÖ’nün, “Kılık kıyafetlerinizi, konuşmalarınızı değiştirin, ulusalcılar gibi giyinip, Halk TV’ciler gibi konuşun” dediği öğrenildi. Daha önceki yıllarda AK Partiye üye olan ve kimlik kartları bulunan kripto ablaların, kimliklerini göstererek referandum öncesinde AK Partiye oy verdiklerini anlatmalarını isteyen FETÖ’nün, “Bu ülke geleceği, biz de bu oylamada ‘Hayır’ oyu kullanacağız. Tek adamlık sistemine hayır” gibi ifadelere yer vermelerini istediği öğrenildi.

86 GÖZALTI 39 TUTUKLAMA

Yurt genelinde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar kapsamında 86 kişi gözaltına alınırken 39 kişi de tutuklandı. 

l Bu kapsamda Zonguldak’ta ByLock kullanıcısı 11, İzmir ve Van’da ise 10 kişi tutuklandı. Adana’da ve Mersin’de ise aralarında öğretmen ve avukatların da bulunduğu 35 kişi ile Konya’da ByLock kullanıcısı 34 kişi gözaltına alındı.

ASKERE TESLİM EDİN

Öte yandan; FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Burdur Emniyet Müdürlüğünde Çevik Kuvvet şube müdürüyken meslekten ihraç edilen A.U, ifade verdi. Tutuklu sanık A.U, ByLock kullanmadığını ve böyle bir programa bakıp bakmadığını hatırlamadığını söyledi. A.U’nun savunmasının ardından tanıkların beyanına geçildi. Tanık polis memuru verdiği ifadede, A.U’nun 15 Temmuz gecesi kendilerine, “Asker gelirse ateş etmeyin. Canınızdan değerli mi?” dediğini öne sürdü. Bir diğer tanık polis memuru ise A.U’nun kendisine, “Asker gelirse silahınızı teslim edin” şeklinde talimat verdiğini iddia etti.

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23