• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fenerbahçe'ye 15 milyon euro tazminat kararı

Yeniakit Publisher
2016-05-01 15:06:00 -
Fenerbahçe'ye 15 milyon euro tazminat kararı

Fenerbahçe Kulübü, geçen yıl Temmuz ayında oynanan Copa America'da dopingli çıkmasına rağmen Shakhtar ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında görev alan Fred ile ilgili itiraz sürecini sürdürüyor. Bu durumdan dolayı yaşadığı zararı tazmin etmek isteyen Fenerbahçe'de hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu da önemli mesajlar verdi. Sarı lacivertlilerin olası bir tazminat durumunda Şampiyonlar Ligi'ne katılım payı ve grup aşamasında yer alacağı için de kazanılacak primlerle ilgili taleplerde bulunacağı aktarıldı.

Şampiyonlar ligi ön eleme maçında Shaktar'a elenen Fenerbahçe'nin dopingli olan Fred'in oynamasıyla kaybettiği hakkı nasıl kazanacağına dair bir yaptırım hakkı doğdu.

Fenerbahçe Kulübü, geçen yıl temmuz ayında oynanan Copa America'da dopingli çıkmasına rağmen Shakhtar ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında görev alan Fred ile ilgili itiraz sürecini sürdürüyor. Sarı-lacivertli kulübün yöneticisi Şekip Mosturoğlu, dün yapılan Divan Kurulu toplantısında karşı taraftan tazminat talep ettiklerini söyledi.

15 milyon euro tazminat
Fenerbahçe Kulübü'nün Fred ile ilgili tazminat talepleri Şampiyonlar Ligi'ne katılım bedeli ve bununla birlikte gelen yan gelirlerin tazmini şeklinde olacak. Sarı lacivertliler Shakhtar Donetsk'i elemiş olsaydı Şampiyonlar Ligi'nde Play-Off oynamaya hak kazanacaktı.

Bu hakkın elinden alındığını düşünen Fenerbahçe yönetimi mağdur taraf olduğunu savunarak Şampiyonlar Ligi'ne katılım bedeli ve bununla birlikte gelecek stadyum gelirleri ve galibiyet primlerini de kapsayan bir tazminat talebi hazırlıyor. Yaklaşık 15 milyon euroyu bulan bu taleplerin karşılanması durumunda sarı lacivertliler önemli bir gelir elde etmiş olacak. Ancak süreç kolay olmayacak. Çünkü UEFA ve CAS'a ulaştıralacak dosyanın ardından soruşturma süreci ve ardından karar süreci başlayacak.

Fenerbahçe ayrıca Şike Davası kapsamında Şampiyonlar Ligi'ne gidemediği her sene için UEFA ve CAS'a gerekli başvurularını yapıp tazminat sürecini hızlandıracak. Sarı lacivertliler bu süreçten daha ciddi bir tazminat talebinde bulunacak.

Geçen yıl Copa America'da Brezilya formasıyla mücadele ederken yasaklı madde kullandığı belirlenen Fred, Shakhtar Donetsk ile Fenerbahçe arasında geçtiğimiz temmuz ayında oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında görev almıştı. Bunun üzerine Fenerbahçe Yönetimi, dopingli futbolcu oynattığı gerekçesiyle Shakhtar Donetsk hakkında UEFA'ya şikayette bulunmuş ama bu itiraz reddedilmişti. FIFA daha sonra Fred'i futboldan 1 yıl men etmişti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23