• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Feci görüntüler ortaya çıktı… Ev basıldı, yakalandılar!

Yeniakit Publisher
2017-03-23 10:20:00 - 2017-03-23 10:22:01
Feci görüntüler ortaya çıktı… Ev basıldı, yakalandılar!

İngiltere'de parlamento binasına ulaşmadan Westminster Köprüsü üstünde yayaların ezildiği anların kamera kayıtları yayınlandı.Saldırıda kullanılan aracın kiralandığı Birmingham'da polis birçok adrese baskın düzenledi, Sky televizyonu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını bildiriyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'yı vuran terör saldırısında biri polis dört can kaybı var. 40'tan fazla yaralı hastanelerde tedavi görüyor, bazılarının durumu ağır. Vurulduktan sonra yaralı halde hastaneye kaldırılan saldırgan öldü, medyanın duyurduğu isim doğru değil.

Birmingham'da gözaltılar var

09.45 : İngiliz basınının bu sabah duyurduğu Birmingham'daki baskınlarda son dakika gelişmesi. Sky televizyonu, polisin saldırıyla bağlantısı olduğundan şüphelenilen çok sayıda kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

Yeni bir saldırı türü

09.30 : İngiliz Daily Telegraph gazetesi, radikal örgütlerin Batı ülkelerinde silah ya da bomba teminindeki zorluklar nedeniyle, Londra'daki gibi sadece bıçak ya da arabayla yapılabilen saldırılara yöneldiğini yazdı. Gazete, geçen yıl Temmuz ayında Fransa'nın Nice kentinde ve ardından da Almanya'nın başkenti Berlin'de Noel pazarında araçla yapılan saldırıları hatırlatarak ortada yeni bir saldırı türü olduğunu aktardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gazeteye göre Londra saldırısı, yalnız veya az sayıda saldırgandan oluşan grupların ilkel yöntemlerle saldırılarda bulunma taktiğine dair yapılan uyarılarla uyumlu ve bu trend sürebilir.

Daily Telegraph'a konuşan İngiliz güvenlik uzmanı Will Geddes, "Bu tür bir saldırı yöntemi (bir silah, bir araba ya da bir bıçağın kullanıldığı düşük teknolojili bir saldırı) açıkçası, saldırganın öleceğini bilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Bu kişinin IŞİD'li bir yalnız kurt olma ihtimali yüksek" dedi.

08.15 : BBC, saldırının görüntülerini ekranlarına taşıdı. Görüntülerde aracın Westminster Köprüsü üstünde yayaları ezdiği ve bir yayanın Thames Nehri'ne düştüğü görülüyor.

Saldırganın ismi yanlış açıklandı

08.00 : İngiltere'de bazı medya kuruluşları saldırganın 'Ebu İzeddin' olarak bilinen Trevor Brooks olduğunu duyurdu. Ancak BBC, Trevor Brooks'un halen hapiste olduğunu aktarıyor. BBC muhabiri Dominic Casciani, Twitter mesajında saldırganın Brooks olmadığını birkaç kaynaktan teyit ettiğini belirtti: "Trevor Brooks saldırgan DEĞİL. Diğerlerinin haberlerine rağmen halen hapiste."

BBC, 8 Ocak 2016'da, Trevor Brooks'un Simon Keeler adlı bir kişi ile birlikte Macaristan'dan sınır dışı edilerek İngiltere'ye gönderildiğini ve iki militanın yetkililere haber vermeden yurt dışına çıkmaktan dolayı iki yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirmişti.

Araç Birmingham'dan kiralanmış olabilir

07.55 : BBC, saldırıda kullanılan aracın ülkenin orta kesiminde yer alan Birmingham kentinden kiralanmış olabileceğini bildiriyor. Ancak bu bilgi henüz doğrulanmış değil. Daily Mail, çok sayıda silahlı polisin Birmingham'da birçok adrese baskın yaptığını aktarıyor.

Ölen polisin ismi Keith Palmer

07.40 : Parlamento önünde bıçaklandıktan sonra hastaneye kaldırılan ancak kurtarılamayan polisin kimliği Keith Palmer. Polisin olay sırasında silahsız olduğu öğrenildi.

Romanya ve Güney Koreli turistler yaralı

07.30: 40'tan fazla yaralı arasında Fransız öğrenciler, Güney Koreli ve Romanyalı turistler de bulunuyor.

Çığlıklarını duyabiliyorduk!

07.25 : Terör saldırısından hemen sonra televizyonlara konuşan bir görgü tanığı, yaşananları şu cümlelerle anlattı:

"Biz köprünün üzerindeydik. Silah sesi duyduk. Yani silah sesi duyduğumuzu düşündük ve sesin geldiği yere baktık. Baktığımızda bir arabanın kadının üzerinden geçtiğini gördük. Yüzde yüz eminim diyemem. Çığlıklarını duyabiliyorduk. Sonra tekrar silah sesleri duyduk. Sonra tekrar köprünün üzerine baktığımızda, o sırada köprü boyunca sürünerek geçiyorduk. Etrafta cesetler gördük."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23