• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FBI'dan 'Trump-Rusya' brifingi

Yeniakit Publisher
2017-02-18 14:54:00 -
FBI'dan 'Trump-Rusya' brifingi

FBI Başkanı James Comey'in ABD Senatosu İstihbarat Komitesi üyelerine Başkan Donald Trump'ın Rusya bağlantısı hakkındaki iddialarla ilgili gizli bir brifing verdiği belirtildi.

CNN'de yer alan habere göre, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesine dair iddialar üzerine eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in istifa etmesi nedeniyle bir toplantı organize eden Comey, Trump'ın seçim ekibi ile Rus istihbarat üyeleri arasında kurulduğu iddia edilen temasları değerlendirdi.

GİZLİ TOPLANTI 3 SAAT SÜRDÜ

Gizlilik gerekçesiyle özel bir odada yapılan ve 3 saat süren gizli toplantı sonrasında resmi açıklama yapılmadı.

TOPLANTI HAKKINDA BİLGİ VERİLMEDİ

Senatörler de, toplantının içeriği hakkında bilgi vermekten kaçındı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İDDİALAR NEYDİ?

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi, halihazırda Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları hakkında bir soruşturma yürütüyor.

Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesinde yaptırımların kaldırılmasını ele aldığı öne sürülen Flynn, iddiaların artması sonrasında istifa kararı almıştı.

ABD'de Trump muhalifleri ve basın, Trump'ın ekibinin seçim kampanyası sırasında Rus diplomat ve istihbarat üyeleriyle temasa geçtiğini iddia etmişti.

Rusya ise iddiaların gerçek dışı olduğunu, Moskova'nın ABD veya başka bir ülkedeki seçim süreçlerine müdahale etmediğini belirtmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23