• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘FBI ve CIA; ABD seçimlerde etkin rol alıyor’

Yeniakit Publisher
2016-10-24 14:10:00 -
‘FBI ve CIA; ABD seçimlerde etkin rol alıyor’

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Özel Yetkili Büyükelçisi Vladimir Çurov, Rusya ya da başka bir ülkenin ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde oy sayımını etkileyemeyeceğini söyledi. Çurov ayrıca, FBI ve CIA'in seçim sürecinde aktif rol alması nedeniyle de şaşkınlık duyduğunu belirtti.

Rusya Merkezi Seçim Kurulu'nun eski başkanı olan Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Özel Yetkili Büyükelçisi Vladimir Çurov, verdiği demeçte, ABD'deki bağımsız seçmen kütüğü ve sayım sistemleri nedeniyle 8 Kasım'daki seçimlerde hiçbir ülkenin oy sayımına müdahale edemeyeceğini vurguladı.

'RUSYA, ABD SEÇİMLERİNDE OY SAYIMINA MÜDAHALE EDEMEZ'

Çurov, "Brezilya, Moğoalistan, Rusya, ABD ve Ukrayna da dahil her ülkede seçmen kütükleri, oy sayım ve transfer sistemleri internetten bağımsız olarak çalışıyor. Bu, dışarıdan erişimi bulunmayan özel güvenlikli iletişim kanallarını kullanan yerel bir ağ" ifadelerini kullandı. Öte yandan Çurov, siyasi partilerin, seçim kurumlarının ve diğer kuruluşların sayfasına yapılan siber saldırılarla seçim sonuçlarına müdahalenin farklı şeyler olduğunu kaydetti. Büyükelçi, "Bir internet sitesini etkileyebilirsiniz. Ancak seçmen kütüğünde, oy sayımında değişiklik yapmak imkansız. 25 yıllık profesyonel yaşantımda hiçbir ülke seçim süreçlerine müdahale etmeyi başaramadı" dedi.

'UYARILAR ABD'Lİ MAKAMLARIN TECRÜBESİZLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR'

Çurov, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) ABD'deki seçim kampanyasında oynadığı aktif rol nedeniyle şaşkın olduğunu da ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rus yetkili, "ABD'li istihbarat servislerinin seçimlere dışarıdan müdahale edilebileceğine ya da oy sayılarının değiştirilebileceğine dair uyarıları, ABD'li makamların tecrübesizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Umarım, FBI ve CIA seçimlerin organizasyonuyla uğraşmıyordur" diye konuştu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23