• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Terim dönüş tarihini verdi

Yeniakit Publisher
2016-06-01 09:17:00 -
Fatih Terim dönüş tarihini verdi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016 hedefleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Atilla Türker Antalya Belek’deki A Milli Futbol Takımıkampında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile konuştu.

‘MÜTHİŞ OYNADILAR’ DEDİRTECEĞİZ’

- Bu şampiyonada hedefimiz nedir? 10 Temmuz’a kadar gidebilir miyiz?

- Benim için başarı kriteri çok değişik. Herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yapmalı. Hatta fazlasını yapmalı. Ondan sonra çıkacak olan her sonuç benim için başarıdır. Bu festivalde olmanın bir başarı olduğunu düşünüyorum. Benim bakış açım bu... O yüzden burada olmanın çok başarılı olduğu bir ortamda bunu halletmiş bir ülkeyiz. Şimdi sırada bu gruptan çıkmak, çıktıktan sonra gidebileceği yere kadar gitmek. “Ne olursa olsun helal olsun, ya müthiş oynadılar” dedirtmek de benim için çok önemli bir başarı. 

‘TÜM DÜNYA BİZİ GÖRMELİ’

- Biz bu şampiyonada nereye kadar gidebiliriz hocam?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Öyle birine soruyorsun ki, Avrupa üçüncüsü olmuş birine soruyorsun. Yani Almanya’yı geçmeye çok az kalmış bir hocaya sorduğun zaman... Beklentim çok açık: Gidebileceğimiz en son yer neresiyse oraya kadar gitmek. 

-Avrupa Şampiyonası’ndaki en büyük avantajlarımız nelerdir?

- Bir defa ülke olarak futbolu çok seviyoruz. Bunun keyfini sürmemiz lazım. İkincisi oyuncular “Ben bu seviyede, bu galada kendimi göstermek istiyorum” demeli. Dünya onları görmeli. Bu bizim çok önemli bir avantaj olur. Yani, “Dünyada böyle Türk futbolcuları da var. Bizi bir görün” deme istekleri bizim en önemli avantajımız olur. 

‘EN İYİLERLE OYNAYACAĞIZ’

- Dünyaya gücümüzü göstereceğiz...

- Buradayız ama belki bizim ligimiz İngiltere, İspanya, Almanya ligi, İtalya ligi değil ama bir de bizi görün bakalım hangi lig, hangi seviyedeyiz deyip bu gösterme isteği, arzusu, çabası... Oyuncularımızın kendilerini futbolcu olarak sahada ifade etme isteği bizim için önemli bir avantaj olabilir. 

- Dezavantajlarımız var mı?

- Bir sürü dezavantajımız var. Sakatlığımız var. Dünyanın en önemli oyuncularının olduğu takımlarla oynayacağız. Bunların hepsi dezavantaj ama bizim buralarda olma isteğimiz çok güçlü, devamlı bu... Oyuncunun kendi içerisinde şu savaşı vermeli. “Ben de bu kalitedeki bu seviyedeki bir oyuncuyum. Bunu herkes görmeli” isteği bence bizim en önemli avantajımız. 

‘TORUNUMUN BİLETİ BİLE 11’İNE’

- Uçak biletinizi ve otelinizi hangi tarihe göre ayarladınız?

- Hepsi 11 Temmuz’a göre ayarlı... Herhangi bir değişiklik olursa uyarız ama hepsi 11 Temmuz. Zaten buradan giderken de ‘1 dakika, grup maçları 22’sinde bitiyor. 23’üne alalım’ diyecek halimiz yok. Niyetimiz de olmadı hiç bir zaman. Herkesin dönüşü 11 Temmuz’a göre ayarlandı. Yani eşime çocuklarıma yaptığım rezervasyon da 11... Sadece takıma değil, torunuma da, hepsine 11... 

- Kupayı almanın sevinci nasıl olur?

- Allah bunu bana gösterdi. Avrupa kupasını da alan bir hoca olarak. Bir çok kupa alan bir hoca olarak. Bunun zevki olağanüstü bir şey olur. İnşallah.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23