• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi tamamlanıyor

Yeniakit Publisher
2017-11-21 12:56:00 -
Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi tamamlanıyor

Uluırmak Ali Hoca Mahallesi’nde yapımı devam eden ve Hz. Mevlâna’nın müritlerinden Fahrünnisa Hatun’un isminin verildiği sosyal tesis inşaatında sona gelindi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Uluırmak Ali Hoca Mahallesi’nde yapımı devam eden Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi’nin inşaat çalışmalarını inceledi.

“YIL SONUNDA TAMAMLANACAK“

Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca ve Fahrünnisa mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm sahasında kalan Fahrünnisa Sosyal Tesisi inşaatının hızla devam ettiğini belirten Başkan Toru, “Fahrünnisa Hatun olarak zaviyesi bulunan ve Hz. Pîr’in ilk kadın müridi olan Fahrünnisa Hatun’un anısına buraya gelen ziyaretçilerin de kullanabileceği bir alan düşünmüştük. Bu yıl içinde temelini attığımız sosyal tesis, yıl sonu itibariyle belediyemize teslim edilmiş olacak” dedi.

“BULUNMAZ BİR ALAN OLACAK”

Tesisin fonksiyonel özellikleriyle bölgede önemli bir boşluğu dolduracağını ifade eden Toru, şunları kaydetti: “Tesisimizde çok amaçlı salonlarımız, fitness salonu, gençlerimiz ve çocuklarımız için kütüphane, çok amaçlı derslikler, sohbet salonlarıyla birlikte bu bölgenin ihtiyacı olan, halkımızın sosyal yaşam adına ihtiyacı olan ve kullanabileceği pek çok salon ve donatı mevcut. Toplam 2 bin metrekare alanı olan tesisimiz; bodrum, zemin + 2 kattan oluşuyor. Bodrum katta fitness salonlarımız, zemin katta kütüphane ve derslikler, üst katta çok amaçlı salonlarla birlikte vatandaşlarımız ve inanç turizmi açısından Konya’yı tercih eden ziyaretçiler açısından bulunmaz bir alan olacak inşallah. Yıl sonu itibariyle tesisimiz hizmet vermeye başlayacak Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

3 SOSYAL TESİS YIL SONUNDA TAMAMLANIYOR

Meram bölgesinde vatandaşların daha nitelikli bir çevreye kavuşması, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve sosyal çevrenin oluşturulması anlamında bu tür tesisleri farklı bölgelere kazandırmaya devam ettiklerini vurgulayan Toru, “Yıl sonu itibariyle teslim edilecek 3 tane tesisimiz var. Fahrünnisa ve Havzan sosyal tesisleri, Yenice Gençlik Merkezi ve yapımı devam eden onlarca tesisimizle birlikte inşallah Meram bölgesinde vatandaşlarımızın özlem duyduğu tesislerimiz bir bir kendilerine ulaşmış olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23