• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evlendik diye bedel ödemek istemiyoruz

Yeniakit Publisher
2016-05-23 07:16:00 - 2016-05-23 07:05:17
Evlendik diye bedel ödemek istemiyoruz

10 yıl önce kendi rızasıyla küçük yaşta evlendiği için eşi cinsel istismar suçundan cezaevine gönderilen Leyla Tan, 2 çocuğuyla dört gözle kocasının hapisten çıkacağı günü bekliyor.

Leyla Tan 10 yıl önce, 14 yaşındayken internette tanıştığı Levent Tan ile kaçarak evlendi. Ailelerin de rızasıyla düğün yapan çift, sevgi dolu hayat sürmeye başladı. Geçen süre zarfında 2 oğlu dünyaya gelen çift, mutlu bir evlilik hayatı sürerken, Levent Tan, küçük yaşta evlilik sebebiyle 2008 yılında kendisi hakkında açılan “nitelikli cinsel istismar” davasında 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hayatı altüst olan Leyla Tan ise 2 çocuğuyla ortada kaldı. Kayınpederinin evine giden ve aldığı 700 lira devlet desteğiyle çocuklarına bakmaya çalışan Tan, eşiyle oturmak için kredi çekerek dayayıp döşediği evinin kapısını açamıyor. Eşi cezaevine girdiğinde henüz bir yaşında olan küçük oğluna babasını tanıtmaya çalışan Tan, her yeni güne eşinin hapisten çıkacağı anın umuduyla başlıyor. Tan, her gün fotoğraf albümünü alarak çocuklarına babalarını anlatıyor. Onlara babasızlıklarını da hissettirmemeye çalışan genç kadın, eşinden ayrı geçen 2,5 yılda onun hapisten çıkarılması için de mücadele veriyor. Tan’ın yetkililerden tek isteği ise ramazanda iftar sofralarına 4 kişi oturabilmek. 

ÇOCUKLARIM BABASIZ BÜYÜDÜ

Tan, tek dayanağı olan görüş günlerini iple çektiğini, haftada bir kapalı görüşte, ayda bir de açık görüşte eşiyle görüşebildiklerini anlattı. Kapalı görüşte çocuklarının ancak 5 dakika babalarıyla konuşabildiklerini belirten Tan, “Küçük oğlum eşim cezaevine girerken 1 yaşındaydı, şimdi 4 yaşında ama babasını tanımıyor. Fotoğraflarından biliyor ancak. Benim çocuklarım yalnız ve babasız büyüdü. Küçük oğlum, ‘Anne benim babam neden gelmiyor, ne zaman gelecek?’ diye soruyor. Biz bu kadar zor zamanlardan geçiyoruz. Halimizi görsünler istiyoruz” şeklinde konuştu.

KADIN ÖRGÜTLERİ BENİ ANLASIN

Çocuklarının, babalarının hapisten çıkacağı günü özlemle anlattığını ve oyun oynayacakları günün hayalini kurduğunu gözyaşları içinde anlatan Tan, “Sesimizi artık duysunlar. Biz birbirimizi çok sevdik. Hata yaptığımızın farkına sonradan vardık ama neden bu kadar ağır bedel ödediğimizi anlamıyorum. Bütün kadın örgütlerine sesleniyorum, kadın olarak beni anlasınlar. Ben de kadınım, benim de haklarım var. Küçük yaşta severek, isteyerek evlendim diye kadın değil miyim artık? Beni bu evliliğe zorlayan, baskı yapan kimse olmadı. Ben küçük yaşta evliliği savunmuyorum. Kimse küçük yaşta evlenmesin. ‘Cinsel istismarcıların önü açılsın’ demiyorum. Eşim gerçek suçlularla aynı kefeye konuluyor” şeklinde konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AKŞAM YATARKEN BABAMIN RESMİNİ ÖPÜYORUM

Levent-Leyla Tan çiftinin 9 yaşındaki oğulları Akın da tek isteğinin babasına kavuşmak olduğunu belirterek, “Babam yanımıza gelsin, başka da bir şey istemiyorum. Akşam yatarken babamın resmini öpüp yatıyorum. Ona hediyeler yapıyorum. Açık görüşte ona sarıldım, yanına oturdum. Yanından hiç kalkmadım. Onu çok özlüyorum” ifadelerini kullandı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23