• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evinde bu çiçekten olanlar dikkat!

Yeniakit Publisher
2017-09-08 11:50:00 -
Evinde bu çiçekten olanlar dikkat!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. S. Ümit Sarıcısı Difenbahya çiçeğine karşı aileleri uyardı. Yaratığı etkiyi öğrendiğinizde inanamayacaksınız.

Evlerde çok tercih edilen bitki olan difenbahya bitkisi halk arasında‘’ağlayan çiçek’’ olarak bilinen bu bitki, Sarıcısı ve ekibinin yaptığı araştırmaya göre elle ovulması ve koklanılması bile çocuklara zarar verebiliyor. 

“Difenbahya” ya da ağlayan çiçek çocukları zehirliyor. Hatta ona dokunmak bile zararlı. Üstelik bu çiçek hemen her evde yetiştiriliyor.

El, dil ve dudaklarda şişme hatta nefes darlığı bile yapabiliyor!

Bilimsel olarak yayınlanan araştırmada “Zehirlenmelerden bitki hücresi içerisinde bulunan kalsiyum oksalat kristallerinin sorumlu olduğu sanılıyor. Küçük çocuklar ve evcil hayvanlar kontrol dışında kaldıklarında, hırpalanan yaprak veya saplarından fışkıran binlerce kristal ok özellikle gözler olmak üzere yaralanmalara sebep olabiliyor.” denildi.

Ağlayan çiçeğin yapraklarının çiğnenmesi, koparılması hatta elle ovulması bile çocuk ve hayvanlarda zehirlenmelere yol açabiliyor. Zehirlenme esnasında el, dil ve dudaklarda şişme, yanma, ağrı meydana gelebileceği gibi havayolu tıkanıklığı, solunum yetmezliği gibi ciddi klinik bulgular da ortaya çıkabiliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Prof. Dr. S. Ümit Sarıcısı ebeveynleri çocukların yaşam alanından uzak tutmaları konusunda uyardı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23