• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Evet’ Filistinlileri sevindirdi

Yeniakit Publisher
2017-04-21 07:35:00 - 2017-04-20 23:45:05
‘Evet’ Filistinlileri sevindirdi

Türkiye’deki anayasa değişikliğine ilişkin referandum sonuçları, siyonist İsrail’in işgali altındaki topraklarda yaşayan Filistinlileri sevindirdi.

MEHMET ÖZMEN / İSTANBULAkit’e konuşan Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri, “Kalben ve aklen Türkiye ile beraberiz” derken, Filistinli inşaat mühendisi Musa Hijazi, “Şer güçler, Türkiye’yi kukla bir ülke olarak kullanmak istiyorlar ve bu nedenle çıkan sonuçları hazmedemiyorlar” açıklamasında bulundu. 

“KALBEN VE AKLEN TÜRKİYE İLE BERABERİZ”

Kudüs Müftüsü ve Kudüs Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, “Kalben, aklen Türkiye ile beraberiz. Türkiye’ye ve Reis Erdoğan’a sürekli duacıyız. Yeni Türkiye için gerekli olan adımı Türk halkı 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek İslam dünyası için önemli bir adım atılmıştır. Bu adımın ardından Türkiye, özellikle İslam coğrafyasındaki mazlumları temsilen dünyada sesini yükseltmeye devam edecektir. Kudüs’ten, Mescid-i Aksa’dan Türkiye’deki tüm kardeşlerimize selam ve muhabbetlerimizi gönderiyorum” dedi.

MAZLUMLARIN LİDERİ

Tarihi referandumun sonuçlarının belli olduğu saatlerde Gazze’de büyük bir sevinç ve coşkunun hakim olduğunu bildiren Gazze’deki doktorlardan Dr. Avni El Burs, “Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü ‘evet’ kampanyasına Filistin halkı da elinden geldiği kadar destek vermişti. Nitekim sonuçlar açıklanınca Gazzeliler ellerindeki Türk ve Erdoğan bayraklarıyla sokaklara çıkıp kutlamalar yaptılar. Filistin halkı, Recep Tayyip Erdoğan’ı İslam coğrafyasının, mazlumların lideri olarak görüyor ve bu nedenle sonuna kadar kendisini destekliyor”dedi.  
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“ŞER GÜÇLER, KUKLA BİR TÜRKİYE İSTİYOR”

Sandıklardan ‘evet’ kararının çıkmasıyla birlikte Mescid-i Aksa’da ‘şükür namazı’ dahi kılındığına dikkat çeken Filistinli inşaat mühendisi Musa Hijazi de, “Şer güçler, Türkiye’yi kukla bir ülke olarak kullanmak istiyorlar ve bu nedenle çıkan sonuçları hazmedemiyorlar. Allah sizleri, Türkiye’yi, Reis  Erdoğan’ı korusun. Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan, ümmetin, mazlumların gür sedasıdır” şeklinde konuştu.  

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23