• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eskişehir emniyetinden operasyon açıklaması

Yeniakit Publisher
2015-02-28 12:12:00 -
Eskişehir emniyetinden operasyon açıklaması

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, usulsüz dinleme operasyonuyla ilgili 28 kişi hakkında adli işleme başlanıldığını, 1 kişininse arandığını açıkladı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir merkezli olmak üzere Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendiği, 28 emniyet mensubunun gözaltına alındığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, özel hayatın ve haberleşme gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçlarının usulsüz olarak suçta kullanılması' iddiasıyla ilgili Eskişehir merkezli olmak üzere aralarında Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır, Mersin, Sakarya ve Ankara'nın da bulunduğu 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 2. sınıf emniyet müdürü 1 kişi, 3. sınıf emniyet müdürü 2 kişi, 4. sınıf emniyet müdürü 1 kişi, emniyet amiri 2 kişi, başkomiser 1 kişi, komiser yardımcısı 3 kişi, polis memuru 19 kişi olmak üzere 28 kişi hakkında adli işleme başlanıldı, 1 kişinin ise aranmasına devam ediliyor."

Operasyonunda gözaltına alınan polislerin avukatı Turgay Balaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde halen görevde bulunan ve açığa alınan polisler hakkında bu sabah örgüt üyeliği ve örgüt kurmak, yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili bir operasyon başladığını kaydetti.

Balaban, "Gözaltı işlemlerine itiraz edeceğiz. Gerekli hukuki yardımı müvekkillerimize sağlayacağız. Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma. Eskişehir'de dinlenildiği iddia edilen 25-30 kişiye ilişkin bir dosya" ifadelerini kullandı.

(AA)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23