• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları!

Yeniakit Publisher
2015-11-30 18:56:00 - 2015-11-30 19:01:22
Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları!

Rusya ve Esed rejiminin Türkmendağı'ndaki bombardımanından kaçarak Yamadı'da hayata tutunmaya çalışan Suriyelilere, Türk Kızılayı tarafından sıfır noktasından yardımlar ulaştırılıyor.

Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle Türmendağı'nda saldırıları devam ederken bombardımandan kaçanlar da Türkiye sınırına yakın Yamadı köyü yakınında zeytin ağaçları altında hayata tutunmaya çalışıyor.

Bombardımandan kaçanlar, Türk Kızılayı başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerindeki yardım dernekleri ve sivil toplum örgütlerinden gelen desteklerle hayata tutunmaya çalışıyor. Yamadı kampında kalanlara yardımlar sıfır noktasından ulaştırılmaya çalışılıyor.

Türk Kızılayı tarafından oluşturulan mobil mutfak ve fırından Suriyeliler için ekmek ve çorba yapılarak sıfır noktasından dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Mobil fırında pişirilen ekmekler, tel örgüler ardında, iç tarafta bekleyen araçlara yüklenerek, çadırda kalanlara dağıtılıyor.

Hazırlanan çorbalar da kaselere koyularak, sıcak bir şekilde çadırda kalanlara yine sıfır noktasından ulaştırılıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Havaların her geçen gün soğuması nedeniyle sıkıntı yaşayan Suriyeliler, gelen yardımlar sayesinde sıcak bir yemeğe kavuşuyor.

Çatışmaların devam ettiği bölgede yaralananlar için de Türkiye tarafında oluşturulan Sahra Hastanesi'nde ilk müdahale yapılıyor. Sıfır noktasından alınan yaralılar, Türkiye tarafındaki 24 saat hizmet veren hastanede ağır ve hafif yaralılara anında müdahale ediliyor.

 

AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23