• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esas despot Kılıçdaroğlu!

Yeniakit Publisher
2017-12-06 10:10:00 -
Esas despot Kılıçdaroğlu!

Erdoğan’a diktatör iftirasında bulunarak kendi despotluğunu gizlemeye çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da adeta muhalif avı başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a diktatör iftirasında bulunarak kendi despotluğunu gizlemeye çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da adeta muhalif avı başlattı. Yaklaşık 200 kurultay delegesi bulunan İstanbul’da kendisine yönelik karşı bir liste oluşturulduğu haberini alan Kılıçdaroğlu, skandal bir kararla kongre sürecini durdurdu.

Her fırsatta parti içi demokrasiden dem vuran ve farklı fikirlere karşı hoşgörülü yaklaştığı martavallarını atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da gerçekleşecek kongre sürecini kendisine yönelik karşı bir delege listesi hazırlanması gerekçesiyle durdurdu. Yaklaşık 200 kurultay delegesi bulunan İstanbul’da adeta muhalif avı başlatıldı. Kılıçdaroğlu’nun despot tavrı ile ilgili Akit’e konuşan siyasiler ve gazeteciler, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a diktatör iftirası atarak kendi despotluğunu gizlemeye çalıştığını belirttiler.

TEK DERTLERİ PARTİ İÇİ İKTİDAR

CHP’nin bir kurultaylar partisi olduğunu belirten CHP 24. Dönem Milletvekili Faik Tunay, “Ben dört yıl boyunca milletvekilliği yaptığım süreçte gördüğüm tek bir şey var, CHP bir kurultaylar partisidir. Onların tek bir derdi var parti içi iktidar olmak. Türkiye’nin dertleri pek önemli değil. Erdoğan’a diktatör diyerek de kendi despotluklarını gizlemeye çalışıyorlar” dedi. CHP’nin iktidar olmak gibi bir kaygısının olmadığını kaydeden Tunay, “Türkiye’de iktidar olma şanslarının olmadığını biliyorlar. O yüzden tek dertleri parti içi iktidar mücadelesi. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar onlar için pek önemli değil. Parti içi hesaplaşmaları yoğun. O yüzden kongrelerin ertelenmesi beni pek şaşırtmadı” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİYİ BENİMSEYEMEMİŞ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ithamlarında ne kadar haksız olduğunun ortaya çıktığını kaydeden gazeteci İmdat Aslan, “Kendisine sınır ötesinden sipariş edilen ve adeta şablona dönüşen ‘diktatör, antidemokrat’ gibi eleştirilerinde ne kadar haksız olduğu son CHP İstanbul kongrelerinde muhalif olan delegelerin ağırlığını sezinleyerek başka bir tarihe ertelemesiyle bir kez daha gözler önüne serildi” dedi. Kılıçdaroğlu’nun antidemokrat bir tavır içerisinde olduğunu belirten Aslan, “Her platformda Atatürk’ün partisi iddiasındaki CHP Genel Başkanına yakışmayan bu antidemokrat tavır, sanıyorum tam da Kılıçdaroğlu’na yakışan bir tavır olmuştur. Ankara’dan İstanbul’a 460 km “adalet”diye yürüyen Kılıçdaroğlu, adalet ve demokrasiyi özümleyemediğini tüm Türkiye’ye tescilletmiştir” ifadelerini kullandı.

ORTALIK TOZ DUMAN

Yaklaşık 200 kurultay delegesi bulunan İstanbul kongre süreci, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla durduruldu. Sürecin Kılıçdaroğlu’na karşı bir delege listesi hazırlandığı ve bunun ortaya çıkması üzerine durdurulduğu belirtiliyor. Şu ana kadar 36. Olağan Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bir aday ismi dillendirilmese de söz konusu “muhalif kesimin” delegelerle güç kazanması halinde kurultaya kısa bir süre kala harekete geçebileceği aktarılıyor. CHP yönetiminin yaptığı araştırmada ise, Kılıçdaroğlu’na karşı delege yazımının yapıldığı ilçelerin Kadıköy ve Bahçelievler olduğu ifade ediliyor. Parti yönetimi bu iki ilçedeki sorunu “delege yazımı” olarak değil de ilçe yöneticileri arasındaki tartışmalar olarak aktarsa da gerçek nedenin delegeler olduğu biliniyor. Kısa bir süre kalması nedeniyle CHP yönetiminin bu iki ilçe kongresini kurultay sonrası yapılmak üzere iptal etmesi skandal olarak yorumlandı. Kadıköy ve Bahçelievler’de yaşananlar nedeniyle bundan sonraki dönemde parti yönetiminin süreci dikkatle izleyeceği ve listeleri kendinin oluşturacağı ifade ediliyor.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23