• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esad çocukları katletti

Yeniakit Publisher
2015-02-06 08:25:54 - 2015-02-06 08:25:54
Esad çocukları katletti

Muhalifler karşısında her geçen gün köşeye sıkışan eli kanlı Suriye diktatörü Esad, öfkesini çocuklardan çıkarıyor. Dün de Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam’ın Cobar ve Doğu Guta olmak üzere birçok yerleşim birimine düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk olmak üzere 65 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Suriye’de Esad güçlerine bağlı savaş uçaklarının, başkentin Doğu Guta bölgesine düzenlediği hava saldırılarında çoğu çocuk 65 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada, İslam Ordusu’nun, başkent Şam’da rejim güçlerinin bulunduğu yerlere saldırmasından sonra, orduya ait savaş uçaklarının, başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesi, Cobar, Arbin, Kafr Batna, Ayn Terma beldelerinde yerleşim yerini bombaladığı belirtildi.

Rejimin hava saldırılarında yüzlerce kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Savaş uçaklarının Kafr Batna’da pazar yerini bombalaması sonucu çok sayıda yerleşim yerinde büyük maddi hasar meydana geldi. Onlarca kişi de yaralandı. 

Rejim güçleri beldeye karadan da havan topu ve roketlerle saldırdı.” Duma ilçesine 30’dan fazla hava saldırısının gerçekleştiği dile getirilen açıklamada, ordunun hava saldırılarında 150’den fazla kişinin yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun ağır olduğu vurgulandı. Bu arada; Arbin beldesindeki yerel aktivistlerden Bassim el Arbini,  yaptığı açıklamada, Arbin’e düzenlenen saldırılarda ölenlerin, düzenlenen cenaze töreninden sonra bölgedeki mezarlığa defnedildiğini söyledi.

Suriye’de muhalif İslam Ordusunun başkent Şam’a düzenlediği saldırılarına yönelik Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının da Arbin beldesine düzenlediği hava saldırısında ikisi çocuk 4 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıda çok sayıda maddi kayıpta yaşanırken, bölgedeki binalar ağır hasar gördü.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23