• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erzurum'da gergin gece!

Yeniakit Publisher
2015-07-29 15:42:00 -
Erzurum'da gergin gece!

Erzurum'un Aşkale ilçesinde TOKİ inşaatında çalışan bir işçinin parmağında terör örgütü PKK'yı simgeleyen yüzüğü taşıdığı iddiasıyla esnaf arasında çıkan tartışma gerginliğe yol açtı. Toplanan ilçe halkının linç etmek istediği işçiler, polisin gözetimde Aşkale'den çıkarıldı.

Olay dün saat 19.00 sıralarında Aşkale ilçe merkezinde meydana geldi. TOKİ inşaatında çalışan bir işçinin çarşıda iddiaya göre parmağında bulunan ve PKK'yı simgeleyen yüzüğü nedeniyle tartışma çıktı. Olayın duyulması üzerine toplanan Aşkale halkı ‘PKK'lı' diye inşaat işçilerine saldırdı ve linç etmek istedi. Olay yerinden polisin de yardımı ile kaçan işçiler TOKİ'ye sığındı.

Kısa sürede toplanarak sayıları 2 bini bulan ilçe halkı, TOKİ inşaatını bastı. PKK yandaşı olmakla suçladıkları işçileri Aşkale'de görmek istemediklerini söyleyenler, Erzincan- Erzurum Karayolunu da bir süre trafiğe kapattı. Kalabalık grup, zaman zaman kendi aralarında da tartışıp yumruklaştı. Yolda bekleyen bir grup, şehirlerarası yolcu taşıyan bazı otobüs firmalarını da taşladı. Kalabalık grubun attığı taşlar nedeniyle bir otobüs firmasının şoförü zor anlar yaşadı.

YOLCULARA DA SALDIRACAKLARDI

Otobüsün sadece arka camları kırılmayan 4 yıllık şoför Mehmet Bayındır, "Yanımıza gelen polisler, ‘Durmayın devam edin' diye söylediler. Taksi önümü kesince yüzden fazla kişi bir anda taş atmaya başladı. Manevra yaparak oradan çıkmayı başardım. O an yolculara bir şey olmasın, onları nasıl kurtarırım diye düşünüyordum. Orada dursam PKK'lı diye yolcuları linç edeceklerdi. Yolcular büyük korku yaşadı, çocuklar ağladı. Camları kırık otobüsle sefer yapılamayacağı için yolcuları otele yerleştirdik" dedi.




ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23