• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erzincan, Dostlar Divanı'nı bağrına bastı

Yeniakit Publisher
2015-03-17 18:35:00 - 2015-03-17 18:41:28
Erzincan, Dostlar Divanı'nı bağrına bastı

Başkanlığını Gazeteci-Yazar Sami Özey'in yaptığı ve her meslek gurubundan kişilerin oluşturduğu Dostlar Divanı bu defa memleketimizin şirin köşelerinden Erzincan'da toplandı..

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın daveti üzerine 72 kişilik bir heyetle Erzincan'a giden Dostlar Divanı heyeti ilk olarak Kemah ilçesine geçerek yapılan kahvaltının ardından incelemelerde bulundu.. Daha sonra Ergan Dağı Kayak Merkezini ve Erzincan'ın manevi dinamiklerinden Terzi Baba lakaplı Muhammed Vehbi'nin kabrini ziyaret eden Dostlar Divanı üyeleri, daha sonra ilin diğer önemli tarihi ve turistik mekânlarını da gezdi..

Ardından Dostlar Divanı üyeleri Vali Süleyman Kahraman'ın onurlarına verdiği akşam yemeğiyle Erzincan protokolünü temsil eden kişilerle de tanıştı.. Meva Otel’de düzenlenen yemek programına Vali Hüseyin Avni Mutlu, Vali Mustafa Malay, Vali Asım Hacımustafaoğlu, Vali Selman Yenigün, Em. Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Yargıtay Onursal Üyesi Ömer Koçak, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, YÖK Üyesi ve Yalova Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Çetin, FSM Vakfı Üniversitesi Rektör Yrd Ümit Arınç, Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Pastacı,  AK Parti 22-23. Dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Erzurum Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Prof. Dr. Kadircan Keskinbora, Prof. Dr. Musa Tosun, Prof. Dr. Ahmet Apay, Prof. Dr, Yusuf Özertürk, Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Necdet Biliciler, ASDER Onursal Başkanı Em. Tuğg. Adnan Tanrıverdi, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yiğit, Anadolu Adliyesi İş Hakimi İbrahim Halil Şua, TGTV Başkanı Av. Hamza Akbulut, İlahiyatçı Abdülhalik Selman, Bahçelievler Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, MÜSİAD İsviçre Başkanı Cesur Çitak, Başkan Yrd. Suat Şahin, İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, İBB İştirakler Daire Başkanı Cemal Özdemir, TYB İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Öztürk, İBB İSTİME Genel Müdürü Bekir Kaplan, İGDAŞ Genel Md. Yrd. Dr. Erdoğan Tozan, Yeni Akit Gazetesi Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu, Fikir Adamı Lami Özey, Kültür ve Turizm Bakarlığı Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı Mehmet Akça, Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan, Hipnoz Uzmanı Dr Moral lakaplı Halil İbrahim Erbıyık, İşadamları; Eyüp Akbal, Fevzi Saruhan, Necati Saruhan, Cüneyt Güneş, Aygün Karakaş, Mehmet Gürsoy, Hadi Oke,gibi Dostlar Divanı üyelerinin yanı sıra Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, , Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Dik, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Emniyet Müdürü Doğan İnci, Erzincan Müftüsü Yavuz Karapınar, Erzincan MÜSİAD Başkanı Murat Yurt, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve işadamları katıldı..

Yoğun ve coşkulu bir katılımla gerçekleşen ve Gazeteci-Yazar Sami Özey'in konukları tek tek tanıtmasından sonra devam eden programda konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, faaliyetleriyle toplumsal kucaklaşmaya vesile olan ve önemli dostlardan oluşan Dostlar Divanı'nı Erzincan’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Erzincan'da yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi..  Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'da Erzincan şehrinin her geçen gün Anadolu'da parlayan bir yıldız olduğuna dikkat çekerek iş adamlarını  Erzincan'a yatırım yapmaya çağırdı..  


Bazı konuşmacıların da sırayla söz aldığı gece, Sanatçı Mehmet Akça'nın seslendirdiği  Türk Müziği eserlerinden sonra Bahçelievler Müftüsü Ömer Faruk Bilgili Hocanın yaptığı duayla son buldu..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23