• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eroğlu: 17 Aralık'ın faydası oldu

Yeniakit Publisher
2014-12-17 16:33:00 -
Eroğlu: 17 Aralık'ın faydası oldu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçen yıl gerçekleştirilen 17-25 Aralık operasyonlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “17 Aralık, aynı zamanda paralel yapının nasıl çeteleştiğinin açık bir örneği olarak ortaya çıktı. Bu bakımdan 17 Aralık’ın bu faydası oldu” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nın ikincisi İstanbul'da yapıldı. Yerel yönetimlerdeki verimliliğinin artırılmasını amaçlayan toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanları ile Bilecik, Bolu, Düzce belediye başkanları katıldı.

Toplantıda partililere hitap eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Geçen yıl 17 ve 25 Aralık tarihlerinde düzenlenen operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulunan Eroğlu, bu operasyonların ‘paralel yapı’ denen oluşumun devlet kademelerinde nasıl kümelendiğini anlattı. Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen yıl yapılan bu operasyon tamamen hükümete yapılan bir darbe teşebbüsüdür. Fakat hükümetimiz bunun farkına varmış ve bu darbe neticesiz kalmıştır. Aslında bunun temeline şu dayanıyor; Türkiye çok yükseliyor. Dünyada örnek bir Ülke. Birden bire 26’ıncı sıradan 16’ıncı sıraya yükseldi. Özellikle IMF’ye olan borcunu geçen yıl Mayıs ayında tamamen ödemesi. Hatta IMF’ye 5 milyar dolar borç verecek olması, pek çok ülkenin dikkatini çekti. Türkiye’nin önünü kesmek için yapılan hareket, bir komplo, bir tuzak. Bunu özellikle vurgulamakta fayda var. Çünkü hedef hükümetti. Hedef Recep Tayyip Erdoğan’dı. Ama şükürler olsun ki; onların bir savı varsa rabbimizin de bir savı var. Neticesiz kaldı. 17 Aralık’ın aynı zamanda paralel yapının nasıl bir çeteleştiğinin açık bir örneği olarak ortaya çıktı. Bu bakımdan 17 Aralık’ın bu faydası oldu. Paralel yapı çeteleşmiş tamamen.”

“PARALEL YAPI, ŞANTAJLA PARA TOPLUYOR”

Söz konusu yapının vatandaşlardan şantajla para topladığını da kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Hatırlanacağı üzere bundan birkaç yıl önce bir vatandaşın şikayeti üzerine kendilerine ‘Tahşiyeciler’ denilen bu gruba nasıl bir tezgah kurdukları ortaya çıktı. Düşünebiliyor musunuz; kendilerine ‘rakip olmasın’ diye, kendilerini ‘tenkit etti’ diye onlara bir tuzak hazırlıyorlar. Yaşlı başlı Mehmet Efendi isminde bir kişiyi tamamen mahkum etmek için bir tezgah kuruluyor. Hiçbir suçu olmadığı halde, evinde arama yapıldığı ve hiçbir suç unsuru olmadığı halde başka bir evde başka bir vatandaşın sadece gelsinler sohbet etsinler diye tahsis ettiği bir evde bir takım silahlar, el bombaları bulunuyor. Ama netice itibariyle bu el bombalarındaki parmak izlerinde suçlanan vatandaşların parmak izleri yok. Oraya o bombaları koyan polislerin parmak izleri var. Bunlar ortaya çıkınca paralel yapının nasıl bir tezgah kurduğu ortaya çıktı. Normalde bir savcı iddia üzerine şikayet üzerine oraya bazı kişileri ve basın mensuplarını davet ediyor ifadesi alınmak üzere. Bununla ilgili nasıl bir yaygara yaptıklarını Türkiye’yi Dünya’ya şikayet etmek üzere Türkçe olimpiyatları yapan bir yapının nasıl bir yabancı dilde bir takım pankartlar, bir takım tişörtler hazırlattı. Onlar niyetini açıkça ortaya koymuştur diye düşünüyorum. Artık hükümetimiz çok daha güçlü. Paralel yapıya karşı mücadele edecektir. Ve hiçbir devlet kendisinden başka hiçbir yapıya asla müsaade edemez. Vatandaşımız da bu paralel yapının, paralel çetenin yaptıklarını kavradı. Paralel yapı ülkenin pek çok yerinde vatandaşlara şantaj yapmak suretiyle para toplamıştır. Bunlar zaman içerisinde şikayete mevzu olacak. Paralel yapının yaptığı yanlışlıklar daha da ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum” dedi. 
İHA
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23