• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erkekler dikkat!

Yeniakit Publisher
2017-05-24 18:23:00 -
Erkekler dikkat!

Uzmanlar haftada iki ile altı kez çikolata tüketen erkeklerin kadınlara nazaran daha fazla fayda gördüğünü belirtiyor.

Dailymail'de yer alan habere göre, uzmanlar düzenli çikolata yemenin sağlığımız açısından önemli bir faydası olduğunu yapılan çalışmalarla tespit etti.

Harvard Tıp Okulu'ndaki uzmanlar, yapılan tedavilerde çikolata tüketenlerin anormal kalp ritmi riskini düşürdüğünü buldular. Ancak çikolata tüketen erkekler, daha fazla çikolata tüketen kadınlara göre faydasını görüyor.

Kadınlar için çikolata tüketimi haftada bir 30 gr bar, bu da düzensiz bir kalp atışı riskini yüzde 21 azaltmaktadır. Eğer kadınlar daha fazla yerseler, faydaları azalır.

Fakat erkekler için, en iyi sonuç haftada iki ile altı kez aynı miktarda yemenin sonucunda elde edilir. Bu da kalp atışı riskinin yüzde 23 düştüğünü gösterir.

Kalp krizi riski taşıyan insanlara genellikle tatlı ve yağlı gıdaları diyetlerinden çıkarmaları söylenir. Ancak araştırmacılar, çikolatanın 'antioksidan, anti-inflamatuar ve antitrombosit özelliklere sahip olduğunu ve kalp problemleri riskinin azaldığını belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bilim insanları, kakaoda bulunan doğal antioksidanlarda olan flavanoidlerin kan basıncını, kolesterolü ve iltihabı azaltarak durumun önüne geçtiğini düşünüyorlar.

yasemin.com

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23