• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'nın talimatıyla onarıldı, ödül aldı

Yeniakit Publisher
2016-11-11 21:32:00 -
Erdoğan'nın talimatıyla onarıldı, ödül aldı

TİKA'nın geçen yıl Tayland'da restore ettiği camiye "En Temiz Mabet Ödülü" verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) geçen yıl Tayland'da restore ettiği Bang Uthit Camisine belediye tarafından En Temiz Mabet Ödülü verildi. 

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Bangkok'taki belediyenin 200'den fazla cami ve Budist tapınağı arasında yaptığı değerlendirmede, Bang Uthit Camisi'nin tuvalet ve abdesthanesine şehrin mabetleri arasında en temiz servis alanı ödülünü verdiği kaydedildi. 

Açıklamada ayrıca Sultan II. Abdülhamid döneminde, Tayland Müslümanlarının İslam'a ve hilafete bağlılıklarını yinelemek amacıyla talepleri üzerine Osmanlı Devleti tarafından kendilerine gönderilen "Osmanlı Devlet Arması"nın da camide hala muhafaza edildiği belirtildi.

Camide bulunan Osmanlı arması dikkatli incelendiğinde armanın üzerinde Sultan II. Abdülhamid'in tuğrası dikkati çekiyor.

Osmanlı'nın yıkılış dönemine denk gelen ve Sultan II. Abdülhamid'in hal'inden 7 sene sonra inşa edilen camideki Devleti Aliyye armasının ilginç bir hikayesi bulunuyor. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Osmanlı Devletinin son hükümdarlarından Sultan II. Abdülhamid Osmanlı'nın uyguladığı İttihad-ı İslam siyaseti çerçevesinde (dünya Müslümanlarını Hilafet çatısı altında birleştirme, Pan-İslamizm) tüm dünyadaki Müslümanlara ya ilim adamları göndermiş, ya da kurduğu Hafiye Teşkilatının mensuplarını göndererek Osmanlıyı ve Hilafeti anlatmıştı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23