• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Erdoğan'ın mektubu, Rus iş dünyası için iyi"

Yeniakit Publisher
2016-06-27 19:21:00 -
"Erdoğan'ın mektubu, Rus iş dünyası için iyi"

Rusya Devlet Başkanlığı'nın yatırımcı haklarının korunmasından sorumlu yetkilisi Boris Titov, "Türkiye ile Rusya ilişkilerinde normalleşme yönündeki adımlar, Rus iş dünyası açısından olumlu" dedi.

Rusya Devlet Başkanlığı'nın yatırımcı haklarının korunmasından sorumlu yetkilisi Boris Titov, Türkiye ile Rusya ilişkilerinde normalleşme yönündeki adımların, Rus iş dünyası açısından olumlu olduğunu söyledi.

Rus haber ajansı Interfaks’a konuşan Titov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bugün gönderdiği mektubun, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine dair umut verdiğini belirtti.

Titov, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesinin, Rusya iş dünyası açısından olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, Rusya’ya bağlantısı en çok olan ülkelerden biridir.” dedi.

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin geçen kasım ayında bozulmasından bu yana Rusya’daki Türk şirketlerinin baskı gördüğünü hatırlatan Titov, “Bunun artık zamanla sonlanacağını ve iki ülke arasındaki ticaretin normal haline döneceğini ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın Putin'e gönderdiği mektupta, Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirttiğini, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum.” ifadelerini kullandığını söylemişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23