• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'ı hedef alan Netanyahu'dan Filistin'e Kudüs tehdidi

Yeniakit Publisher
2017-12-10 19:29:00 - 2017-12-10 21:22:47
Erdoğan'ı hedef alan Netanyahu'dan Filistin'e Kudüs tehdidi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan Kudüs gerilimini tırmandıracak bir tehdit geldi.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin bu şehre taşınacağını açıklamasının ardından Kudüs'te İsrail askeri ve polisi Filistinlilere saldırmaya başlamış, ve birçok Filistinli hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

MACRON'U ZİYARET ETTİ

Olaylar hala devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin kararına tepki gösteren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u ziyaret etti.

ERDOĞAN'A AKIL ALMAZ SUÇLAMALAR

Netanyahu görüşme sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çirkin suçlamalarda bulunarak "Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, İran'ın uluslararası yaptırımların etrafından dolaşmasına yardım eden, Gazze dahil masum insanları öldüren teröristlere destek veren bir liderden ahlak dersi almaya alışık değilim" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

FİLİSTİNLİLER NE KUDÜS'Ü ÇABUK KABUL EDERSE O KADAR ÇABUK BARIŞ GELİR

Netanyahu Filistinlilere tehditkar açıklamalar yaparak: "Filistinliler Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu ne kadar çabuk kabul ederse barış o kadar çabuk gelir."dedi.

MACRON: KARARI ONAYLAMIYORUZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise açıklamasında, İsrail-Filistin sorununun çözümü için iki devletli çözüm gerektiğini vurguladı. Macron İsrail Başbakanı'na, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını onaylamadığını ilettiğini belirtti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23