• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'dan Brüksel Belediye Başkanı'nın küstah açıklamasına yanıt

Yeniakit Publisher
2017-05-12 11:04:00 -
Erdoğan'dan Brüksel Belediye Başkanı'nın küstah açıklamasına yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ve ABD ziyaretleri öncesinde yaptığı açıklamada, Brüksel Belediye Başkanı Mayeur'un küstah açıklamasına cevap verdi. Ben Brüksel Belediyesi'ni ziyarete gitmiyorum,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ve ABD ziyaretleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Çin ve ABD ziyaretlerinden sonra Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO zirvesine gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel Belediyesi Başkanı Yvan Mayeur'un skandal sözlerine tepki gösterdi.

"Zırvaya değil, zirveye gidiyorum"

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

  1. Brüksel belediye başkanı NATO'nun bir mensubu değil, NATO adına konuşacak biri de değil. O kendi işine baksın, Brüksel sokaklarını nasıl temizleyeceğini düşünsün. Bıraksın da bunları üst düzey isimler konuşsun. Ben, ne Brüksel Belediyesi'ni ne de Belçika'yı ziyarete gidiyorum. Ben NATO Zirvesi'ne gidiyorum. Eğer, "NATO Zirvesi'ne Erdoğan'ı sokmam" diyorlarsa çıkıp söylesinler. Ben zirveye gidiyorum, zırvaya değil.

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesi için Brüksel'e gitmesine ilişkin "Bu ziyaret vesilesiyle, Brüksel topraklarında Erdoğan’a destek mahiyetindeki hiçbir eyleme ve toplanmaya izin verilmeyecek" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Bu konuda "kesin kararlı" olduğunu savunan Mayeur, "Türk makamlarını da resmi olarak haberdar edeceğim. Erdoğan’ın gelip Brüksel’de kendi küçük kutlamasını yapması söz konusu olamaz" şeklinde küstah sözler sarf etmişti. Hadsiz ifadeler kullanan Mayeur, sözlerini şöyle sürdürdü:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

  1. "Erdoğan’ın Brüksel’de Belçikalı Türkler ile bir araya gelmesine her zaman karşı çıktım ve çıkmaktayım. Daha önce de Erdoğan için salon vermedim ve yine vermeyeceğim"
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23