• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan’dan AB’ye tepki: Haçlı ittifakı kendini gösterdi

Yeniakit Publisher
2017-03-27 05:48:00 -
Erdoğan’dan AB’ye tepki: Haçlı ittifakı kendini gösterdi

İstanbul’da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın neden iç işlerimize karışarak ‘hayır’ cephesinde yer aldığına açıklık getirdi: “Hayırdır ya, Vatikan’da niye bir araya geldiniz? Papa ne zamandan beri AB üyesi oldu. Haçlı ittifakı kendini eninde sonunda gösterdi.”

HABER MERKEZİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Sancaktepe’deki toplu açılış törenlerinde halka hitap etti. Avrupa’ya tepki gösteren Erdoğan, “Şimdi Avrupa Birliği üyesi ülkeler Vatikan’da bir araya geldiler. Bu gelişmeler bir şeyi çağrıştırıyor; hayırdır ya Vatikan’da niye bir araya geldiniz? Papa’nın huzurunda niye bir araya geldiniz? Papa ne zamandan beri Avrupa Birliği üyesi oldu. Haçlı ittifakı kendini eninde sonunda gösterdi. Bu budur. Bize bugüne kadar ne dediler? ‘İkide bir bize böyle diyorsunuz ama böyle bir şey yok.’ Evet, siz Türkiye’yi Müslüman olduğu için içeri almıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“İTLERİYLE SALDIRDILAR”

Erdoğan, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Şehirlerinin en önemli meydanlarını, en büyük salonlarını teröristlere verdiler. Milletimizi aşağılayan kıyafetlerle tüm Müslümanları rencide eden pankartlarla yürüyüş, gösteri yapıyorlar. Eskiden beri uyguladıkları yöntemler fayda etmeyince bu sefer iyice çukurlaşarak atlarıyla, itleriyle, köpekleriyle insanlarımıza saldırdılar. Teröristlere verdikleri silahlar, gün gelecek onlara dönecektir ama Türkiye’ye sattıkları silahlar, müttefiklik ilişkisi içinde onları da koruyacaktır. Bu gerçeği unutanlara artık söyleyecek sözümüz kalmamıştır.”

“FAŞİSTSİNİZ FAŞİST!..”

Erdoğan, Avrupa’daki Müslümanların uğradığı ırkçı saldırılara tepki göstererek, “Camilerimizi yakıp, yıkmadınız mı? Solingen faciasını, NSU davasını bir kenara koyabilir miyiz? Hâlâ çözmediniz. Faşistsiniz, faşist” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

FETÖ’NÜN KABUSU

Referanduma değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi: “Siz nasıl 16 Nisan’ı iple çekiyorsanız, birileri de her gece kabus görüyor. İçeride, dışarıda kabus görüyorlar. Halk oylaması günü yaklaştıkça rahatsızlıkları iyice artıyor. İnanın bana ne yapacaklarını şaşırdılar. Eminim sizler de seyretmişsinizdir. Kandil’deki terör baronları hemen her gün bir video mesaj yayınlıyorlar. Düşünebiliyor musunuz? Kandil, İmralı. FETÖ Pensilvanya’dan yayınlıyor. Ne diyorlar? ‘Evet çıkarsa biz biteriz diyorlar.’ Açıktan alenen ‘hayır’ diyorlar.”

VANDALLARA RAĞMEN BAŞARDIK

İstanbul’daki açılışlarda icraatlarından da bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye bizim dönemimizde elde ettiği başarıları, mevcut sisteme  rağmen elde etmiştir. Mevzuatı silah gibi kullanan bürokratik oligarşiye rağmen, bu başarılar kazanılmıştır. Faizcilere rağmen, bu yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Meclisi kilitlemekten, Anayasa Mahkemesinin kapılarını aşındırmaktan başka hiçbir icraatı olmayan muhalefete rağmen, bu sonuçlar elde edilmiştir. Terör örgütlerine, sistemin zaaflarını silah gibi kullanan vesayet odaklarına, buldukları her fırsatta sokakları ateşe veren vandallara rağmen bu başarılar kazanılmıştır.”

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23