• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'a destek notu

Yeniakit Publisher
2016-07-24 21:29:00 -
Erdoğan'a destek notu

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi, Demokrasi Meydanı'nda Milli İrade Nöbeti tutan vatandaşların düşüncelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmesi için anı defteri platformu kurdu. Vatandaşlar anı defterine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını belirten mesajlar yazdılar.

Darbe teşebbüsünden bugüne kadar Demokrasi Meydanı'nda milli irade nöbeti tutan Gaziantepliler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere Şahinbey Belediyesi tarafından oluşturulan anı defterine, ikinci bir emre kadar meydanlardan ayrılamayacaklarını yazdılar.

''Milli iradenin üzerinde güç tanımıyoruz''
Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'de Şahinbey Belediyesi tarafından oluşturulan milli irade nöbeti anı defterine düşüncelerini yazdı.

Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü halktan aldığına dikkati çekerek “Biz siyasiler olarak milletin üzerinde güç tanımıyoruz. Hakimiyetin, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna inanan bir hareketin mensuplarıyız. Allah'a hamdolsun milletimiz bütün meydanlarda olduğu gibi burada da destan yazıyor. Millet olarak çok büyük bir sınav veriyoruz. Allah bu milletten razı olsun. Fakat şunu büyük bir gururla söylüyoruz ki bu sınavda belediyelerimizde çok büyük bir hizmetin içerisindeler. Allah onlardan razı olsun” dedi.

''Nöbetteyiz''
Anı defterine duygu ve düşüncelerini yazan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bildiğiniz gibi 15 Temmuz akşamı, aşağılık FETÖ'ye mensup, asker kıyafeti giymiş teröristler tarafından, millet iradesine karşı bir darbe teşebbüsü oldu. Bu darbe teşebbüsüne karşı milletimiz, Başkomutanımız Recep Tayip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara koştu. Bu meydanları bir okçular tepesi gibi, burada nöbet tutmanın mukaddes olduğunu, kutsiyetli olduğunu kabul ederek nöbetimiz devam ediyor. Milletin iradesine karşı yapılan haince saldırı karşısında milletimiz “Söz Milletin Hakimiyet Allah'ındır” diyerek, kendi iradesine sahip çıktı. 'Ben sadece 4-5 yılda oy vererek kenara çekilecek biri değilim. Benim irademe karşı yapılacak, tüm müdahalelere karşı, gereğini yapmak için sahadayım, alandayım nöbetteyim' dedi. Rabim okçular tepesinde nöbet tutup orayı terk etmeyen sahabelere verdiği sevabı inşallah bu kardeşlerime de versin” ifadelerini kullandı.

''Vatandaş içini deftere döktü''

Katıldığı demokrasi nöbeti sırasında anı defterine görüşlerini yazan Halil Fatih Fincan, “Buradaki herkes siyasi görüşü her ne olursa olsun. Darbeye karşı olduğu için burada. Bu süreçte sonuna kadar iktidarımızın, vatanımızın, milletimizin yanındayız” dedi.
Gaziantep'in genç nesillerinden olan Mehmet Furkan Polat ise “Paralel yapının okulundan mezun oldum. Orada mecburiyetten okumak zorunda kaldım. Ama ben her zaman safımı belli ederek hükümetimizin yanında durdum” dedi.
Demokrasi nöbeti tutan Şevki Özkaya, yaşanan sürecin milli iradeye karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın meydanları boş bırakmamasından dolayı gururluyuz. Demek ki millette vatan ve millet sevgisi ölmemiş, artmış. İnşallah bu birlikten doğan kuvvet sürekli olur” ifadelerine yer verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23